Nyheter

Näringslivsmedalj för Axelent

Nyheter Johan Axelsson och Stefan Axelsson vid Axelent i Hillerstorp hyllades stort i kväll.

Näringslivsmedaljen 2024 med från vänster Johan Axelsson (Axelent); Prinsessan Christina, fru Magnuson; Stefan Axelsson (Axelent) Foto: Jonas Ekströmer, TT, Kungliga Patriotiska Sällskapet 2024.

Johan Axelsson och Stefan Axelsson tilldelas medaljen för att rekordsnabbt ha tagit sina innovativa säkerhetsprodukter ut i världen med bevarande av Gnosjö- och familjeanda i företaget. Prinsessan Christina, fru Magnuson överlämnade medaljerna vid Kungliga Patriotiska Sällskapets årshögtid den 13 maj på Moderna Museet. Nio mottagare får Näringslivsmedaljen 2024.

Det ursprungliga Axelent-företaget grundades 1990 av fyra kusiner Axelsson från en företagarfamilj i småländska Hillerstorp i Gnosjöregionen. Det består idag av fyra företag med olika specialiteter som samverkar i produktutveckling, produktion, lagerhållning och förpackning – allt i Hillerstorp, men med 90 procent av tillverkningen på export till Europa, Asien och USA.

– För att rekordsnabbt ha tagit sina innovativa säkerhetsprodukter ut i världen med bevarande av Gnosjö- och familjeanda i företaget, så lyder motiveringen berättar Kjell Blückert, Kungl. Patriotiska Sällskapets ständige sekreterare. Förslagsställare är Sällskapets ledamot Hans Ahlin och Kjell-Ove Gunnarsson, tidigare mottagare av Näringslivsmedaljen.

De fyra företagen i Axelent Group är Axelent, Axelent Engineering, Axelent Solutions och Axelent Wire Tray. Dessutom finns 10 helägda dotterbolag i 16 länder och samarbeten med drygt 30 representanter världen över.

– Det känns helt fantastiskt och väldigt overkligt att vi får medalj, att bli uppmärksammade, säger medaljörerna Johan Axelsson och Stefan Axelsson. Vi vill skapa världens säkraste arbetsplatser, det är vår drivkraft. Dagligdags känns bolaget som det lilla företaget som det var i början. Vi är stolta över att både vara världsledande och att vara en arbetsplats där många har arbetat länge.

Medaljerna överlämnades av Prinsessan Christina fru Magnuson vid Kungliga Patriotiska Sällskapets årshögtid den 13 maj på Moderna Museet i Stockholm

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *