Nyheter

Nominerade till Ullbaggepriset

Nyheter Landsbygdsnätverket meddelar att Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och södra delarna av Jönköpings kommun är områden som är nominerade till Ullbaggepriset

I åtta olika kategorier har nu 24 olika företag och projekt blivit slutnominerade till en chans att vinna en Ullbagge vid den nationella Landsbygdsgalan i Tällberg utanför Leksand. I kategorin Internationellt samarbete har projektet Time for  Interaction utvald a juryn som en av tre kandidater.

– Jag ser verkligen fram emot Landsbygdsgalan den 8 november då vi får utse vinnarna bland alla innovativa företagsidéer och projekt, säger Maria Gustafsson från Landsbygdsnätverkets kansli.

Bakgrunden till leaderprojektet ”Time for Interaction” var den stora flyktingströmmen till Europa under 2015. Leader Västra Småland blev kontaktade av kontaktade av kollegor i Österrike som hade en idé om att byta erfarenheter och kunskap för att stärka integrationen och underlätta för nyanlända att komma ut i arbetslivet.

Förutom Österrike och Sverige deltog även representanter från Tyskland.

– Vi inledde med en workshop våren 2016 och landade då i att ett av de största problemen är att många unga nyanlända väljer att inte bo kvar på landsbygden. De dras till de större städerna, precis som svenska ungdomar, säger projektledare Ulrika Elmersson.

– Visst finns det stora skillnader mellan våra länder, men det finns också en pedagogisk poäng i det. Vi har mycket att lära av varandra, säger Ulrika Elmersson.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *