Nyheter

Proton Group blir huvudsponsor till Vandalorums Designskola

Nyheter Proton Group är nu stolt huvudsponsor till Vandalorums Designskola. Designskolan riktar sig till alla barn och unga som är nyfikna på hur saker är gjorda, vill skapa med händerna och gillar att testa olika spännande material och tekniker.

Arkivbild

– Att Proton Group väljer att bli huvudsponsor till Vandalorums Designskola är oerhört glädjande och viktigt för att vi ska kunna erbjuda denna kreativa och för Sverige unika fritidsaktivitet. Det är också avgörande för att vi ska kunna engagera ledande formgivare att hålla i workshops med barnen. Vi har en otroligt stark och varierad tillverkningsindustri i vår region, inom vilken design blir allt viktigare. Därför är det angeläget att tidigt visa barn och unga hur roligt och utvecklande design är, och hur man som formgivare kan påverka och inspirera. Samarbetet med Proton Group ger även barnen en unik inblick i företagets spännande och innovativa tillverkning, säger Elna Svenle, museichef vid Vandalorum.

Proton Group har varit engagerad i Vandalorums utbildningsprogram tidigare och med denna satsning väljer man att gå in och stötta Designskolan för höstterminen 2023 och vårterminen 2024. Engagemanget syftar till att ge fler barn och unga en rik och stimulerande fritid samt tillgång till en professionell kultur.

– Vi är imponerade av det engagemang och arbete Vandalorum driver för att stärka barn och ungas intresse för kultur, design och formgivning. För oss på Proton Group passar det väldigt väl med våra ambitioner att ge barn och ungdomar i bygden möjligheten till en aktiv fritid, men också för att visa olika arbeten som finns inom tillverkande industri. Med vårt engagemang hoppas vi dessutom att fler företag i bygden sponsrar Vandalorum för en ökad insyn i industrin och ett rikt kulturliv, säger Emma Ohliw, marknads- och kommunikationschef på Proton Group.

 

Text och bild: Proton Group

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *