Nyheter

Slog gravid handläggare i magen

Nyheter Nu åtalas en kvinna i 60-årsåldern från västra delen av Jönköpings län för våld mot tjänsteman.

Djurskyddshandläggare från Länsstyrelsen var ute på kontroll av kvinnans 16 hundar.  Kvinnan, som bor på ort i västra delen av länet skall vid en tidigare kontroll blivit aggressiv mot handläggarna och därför hade Länsstyrelsen skickat två nya inspektörer.

Kvinnan ska ha kommit ut på husets trapp och sagt åt handläggarna att lämna området eftersom de inte ringt och förbokat besöket. Eftersom hundarna skällde gick handläggarna fram till grinden till inhägnaden för at prata med henne. Där förklarade de att de skulle komma tillbaka senare om de inte fick genomför kontrollen direkt, men då skulle de assisteras av polisen. Kvinnan ska då ha slagit den ena djurskyddshandläggaren med knuten näve i mellangärdet så hon fick ont, vilket de båda handläggarna vittnar om vid förhör.

Polisanmälan gjordes och den åtalade hundägaren har uppgivit i polisförhör att hon inte först uppfattade vilka personer som kom på besök samt att hon har nedsatt hörsel och inte kunde höra vad handläggarna sa. Därför ska hon ha petat den ena inspektören väldigt mjukt i sidan för att påkalla uppmärksamhet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *