Nyheter

Tusentals träd röjs upp i stormens spår

Nyheter Under natten mot måndag ställde kraftiga vindar till det på flera håll i södra Sverige och tusentals träd föll över vägar och järnvägar. Nu pågår återställningsarbetet runt om i regionen.

Våra entreprenörer jobbar hårt ute på vägarna och järnvägarna med att inspektera och säkra framkomligheten. Just nu är det fokus på att ta bort de akuta hindren, röjning av området runt anläggningarna och reparation av vägutrustning och annat görs i andra hand, säger Annika Canaki, avdelningschef på verksamhetsområde Underhåll på Trafikverket i region syd.

Runt om i regionen föll det mängder av träd, hur många är svårt att uppskatta.

– Det finns stora lokala variationer men det handlar om flera tusentals träd. Förutom träd finns andra föremål som har blåst ut på vägarna och järnvägarna och det finns skador på utrustningar kring våra anläggningar som måste repareras, säger Annika Canaki.

Även halkbekämpningsfordon blev under natten hindrade att ta sig fram på grund av träd eller andra hinder. Det var tidvis också svårt att få saltet att verka och stanna på vägen på grund av den kraftiga vinden.

Trafikverkets entreprenörer jobbar hårt på flera håll i regionen.
– Inspektionerna pågår fortfarande på flera håll. Vår bedömning nu är att i stort sett alla akuta hinder på vägarna ska vara borta under dagen och att samtliga vägar ska var farbara, säger Annika Canaki.

För att undvika olyckor och inte riskera att få resenärer sittande i stillastående tåg valde Trafikverket att inför stormen ställa in tågtrafiken på ett antal utsatta sträckor. Dessa kontrolleras nu och eventuella fel åtgärdas.

 Avsyningen av banorna pågår som planerat och prognoser finns för flera av sträckorna, för några av dem kommer det dröja innan vi vet när trafiken kan släppas på igen, säger Annika Canaki.

Källa: Trafikverket

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *