Nyheter

”Vi rustar för en andra våg”

Nyheter Idag genomfördes höstens första regionala råd där Region Jönköpings län, samtliga kommuner och myndigheter inom F-samverkan möttes för att hantera pandemins konsekvenser för samhället. Mötet leddes av landshövding Helena Jonsson samt regionråd Marcus Eskdahl.

Sedan pandemins utbrott har aktörerna inom F-samverkan arbetat för att tillsammans så långt möjligt skydda människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet samt övriga grundläggande skyddsvärden. De första sex månaderna av arbetet med pandemin har präglats av stora utmaningar, särskilt för sjukvården, näringslivet och i arbetet med att säkra tillgång till skyddsutrustning.

Hålla i positiv trend
Även om vi under sommaren sett en nedgång av antalet sjuka och IVA-patienter så är pandemin inte över. För att hålla i den positiva trenden är det viktigt att människor fortsätter att ta ansvar när de återvänder till skolor och arbetsplatser. 

– Pandemin fortsätter att påverka hela vår verksamhet i Region Jönköpings län, samtliga medarbetare och vår service till invånarna. Här är den väl upparbetade samverkan vi har inom vårt län en trygghet och förutsättning, säger Marcus Eskdahl, vice ordförande i regionstyrelsen.

Andra våg
Höstens fortsatta arbete inom F-samverkan kommer att präglas av att nationella restriktioner och rekommendationer efterlevs i länet. En viktig del i arbetet blir även att förbereda för en eventuell andra våg så att aktörerna har beredskap att snabbt kunna ställa om till att hantera situationen.

– Vi kommer att få arbeta med pandemin under en lång tid framöver och vi kommer att få anpassa oss till en ny vardag när pandemin är över. Tillsammans kommer vi att klara av utmaningarna och vi måste fortsätta att hålla i och hålla ut, säger landshövding Helena Jonsson.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *