Nyheter

Vill flyga liggande

Nyheter När svenskarna får drömma om vad de helst skulle vilja ha för tilläggstjänster ombord väljer mer än hälften att kunna sova liggande ombord.  

Därefter vill de äta utsökt mat från hela världen och få tillgång till lyxiga lounger på flygplatsen, visar en ny Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Emirates.

Under vinterhalvåret är det många svenskar som flyr till varmare breddgrader eller hälsar på släktingar i andra delar av världen. Ombord på flygen och på flygplatser finns olika slags tilläggstjänster och klasser. Emirates har låtit Sifo undersöka vilka tilläggstjänster som är mest eftertraktade av svenskarna. En klar majoritet, 56 procent, önskar att kunna sova liggande ombord. Extra populärt är det bland de som tjänar 35 000 kronor i månaden eller mer. Där ligger siffran på 62 procent, jämfört med 49 procent bland dem som tjänar under 25 000 kronor.

Andra tilläggstjänster som är populära när svenskarna får drömma är att äta utsökt mat från hela världen, ha tillgång till lyxiga lounger samt ha en egen privat svit ombord.

– Svenskarna är bekväma av sig, de önskar komfort under resor. Samtidigt kan komforten ombord variera oerhört mycket från flygbolag till flygbolag. Det är bra att ha det i åtanke när man väljer flygbolag – sköna säten och bekvämlighet slår aldrig fel, säger Björn Ekegren, Sverigechef på Emirates.

Pressbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *