Nyheter

100 000 steg på en dag

Nyheter Skillingarydskillarna Albin Gabrielsson och Adam Heiver antog utmaningen.

Klockan 04.00 förra lördagen stegade grabbarna i väg på en riktigt lång promenad. De startade i Skillingaryd, fortsatte mot Vaggeryd och Hok. De stegade vidare tillbaka till Vaggeryd, genom Taglarp och fortsatte via Linnerydssjön tillbaka till Skillingaryd.

Framme i Skillingaryd hade de gått ungefär tre fjärdedelar, alltså 75 000 steg. För att få ihop de sista stegen vandrade de till Götaströms golfbana och de sista 10 000 stegen tog de i Skillingaryds centrala delar.

– Jag fick idén från Youtube och ville anta utmaningen för att se om det var någonting vi klarade av och det gjorde vi. Det gjorde ganska ont i benen men värst var nog fötterna med blåsor och skavsår men annars gick det bra, berättar Albin.

– Ungefär 18 timmar tog det för oss och det blev cirka åtta mils total promenad. Vi brände 8 500 kalorier, det är vad en vanlig person bränner på tre–fyra dagar. Vi hade med oss mycket mat och pausade ungefär efter varje 10 000:e steg. Klockan 22 på lördagskvällen var vi i mål, avslutar Albin.

Vilopaus

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Taggar

Dela


3 reaktioner på 100 000 steg på en dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *