Nyheter

1 200 underskrifter överlämnades

Nyheter Nattpatrullens neddragningar engagerar. Idag lämnade undersköterskorna Catrine Lundgren och Lina Källberg över skrivelse till fullmäktiges ordförande Christer Holmgren (M).

Från vänster fackombud Elisabeth Walfridsson, undersköterskorna Catrine Lundgren och Lina Källberg  [1/4]

Tjejerna lämnade över skrivelse samt 1234 namnunderskrifter som är protest mot neddragningarna till fullmäktiges ordförande Christer Holmgren (M)  [2/4]

Diskussion med (V) politikern Elizabeth  [3/4]

Christer Holmgren skulle lämna skrivelsen till kommunledningen  [4/4]

Utanför Skillingehus möter Skillingaryd.nu upp tre tjejer. En av dem är fackligt ombud för kommunal, Elisabeth Walfridsson, samt de två undersköterskorna som jobbar inom kommunens nattpatrull Lina Källberg från Klevshult och Catrine Lundgren från Vaggeryd. De har bestämt träff med fullmäktiges ordförande för inlämnande av skrivelse mot neddragningen inom nattpatrullen samt namnunderskrifterna. Exakt 1 234 underskrifter på bara några få timmar.

– Vi hade informationsmöte i slutet av januari där vi fick reda på neddragningarna och vi har jobbat för högtryck för att vi ska få behålla vår organisation, både för våra brukare och för oss själva. Vi har fått väldig positiv respons och många vill hjälpa till genom att skriva sitt namn, säger Lina och Catrine.

– Nu vill vi att skrivelsen och namnunderskrifterna diarieförs och helst ska komma upp till debatt under måndagens kommunfullmäktige. Natten är undangömd tycker vi men nu hoppas jag verkligen att alla ser oss. Neddragningen var tänkt att starta 11 mars, men vi fått information om att datumet är uppskjutet och vi får hoppas att det aldrig blir av, menar Lina.

Inne på Skillingehus sitter Christer Holmgren (M). Han mottager skrivelse och alla namnen.

– Det var en rejäl hög med många namn. Presidiet tar med sig detta och närmast tillhands är att vi kommer att delge den här inkomna skrivelsen på måndagens kommunfullmäktige, vilket menas att den kopieras upp och delas ut. Ni är välkomna att lyssna, men ni får inte argumentera i talarstolen. Jag kommer att lämna detta till kommunledningen som diarieför skrivelsen, säger Christer Holmgren (M) fullmäktiges ordförande.

– Vi är nöjda med att han tog emot vår skrivelse. Vi vill uppmärksamma detta och kommer att närvara på måndagens fullmäktige, säger Lina efter att ”den ansenliga bibban” lämnats över.

Elisabeth Walfridsson som är fackligt kommunalt ombud i kommunen berättar hur arbetet har sett ut sedan informationen i slutet av januari.

– Vi har haft parallella möten, där våra ombudsmän Thomas Strand (S) och Annelie Borgström (S) har närvarat. Vi startade en liten arbetsgrupp där vi jobbat med att föra ut vår mening bland kommuninvånarna och jobbat med namninsamlingar. Alla har engagerat sig otroligt mycket och det har hänt mycket på kort tid, kommenterar Elisabeth som berömmer tjejerna för sin enorma insats.

– Nu var det här gjort, känns bra. Jag har knappt orkat jobba utan bara tänkt på hur vi ska få dem (red anm politiker) tänka om och hur vår arbetssituation kommer att se ut om det lagda förslaget går igenom. Nu känner jag mig lite bättre till mods, avslutar Catrine när de lämnar kommunhuset.

Taggar

Dela


7 reaktioner på 1 200 underskrifter överlämnades

Okej sorry då misstog jag ett äpple för ett päron, om nu lustigheten tillåts. Just ordet nattpatrull tänker jag mest på sådana som övervakar ungdomen ute i nattlivet så de inte hittar på otyg. Hoppas det löser sig.

Nattpatrullen är alltså hemtjänsten på natten. Den finns för de äldre invånarna i vår kommun som bor hemma ska kunna få hjälp och stöd även på natten. De är många som behöver det och känner en trygghet i att nattpatrullen finns. Det har inget med ungdomar att göra Adam.

Måste verkligen det finnas en nattpatrull? Är det inte bättre ni föräldrar tar och lär era barn hur man blir en god samhällsmedborgare istället? Sedär då sparade vi ett par kronor. Ni kan swisha mig för idén 🙂

Läs på vad nattpatrullen gör ditt troll innan du skriver ner smörja. Dem går inte runt och kollar om ungdomar skräpar ner i samhället utan tar hand om äldre och andra som behöver vård och omsorg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *