Nyheter

25 000 blev 20 000 för lastbilskort

Nyheter För snart ett år sedan inkom ett förslag till kommunfullmäktige gällande dubblering av ersättningsbelopp för lastbilskort för räddningspersonal i beredskap. Nu har kommunstyrelsen hanterat och beslutat i frågan.

I våras testades nya brandmän vid stationen i Vaggeryd

För att få en fast anställning som deltidsbrandman i kommunen krävs genomgången utbildning på sju veckor samt behörighet för att framföra lastbil, det vill säga C-kort. Ersättningsbeloppet som kommunen tidigare betalat ut är 12 500 kronor för körkortet och i förslaget från medborgaren önskas att beloppet dubblas så 25 000 kronor betalas ut som C-kortsbidrag.

Initialt blir en blivande deltidsbrandman anställd på en viss tid om personen inte genomgått utbildning eller har behörighet C för lastbil. Anställningen på viss tid innebär att medarbetaren görs anställningsbar som deltidsbrandman. Utbildningen betalas helt av räddningstjänsten och för körkortsbehörighet C ges ett bidrag på 12 500 kronor. Beroende på hur många lektioner som behövs så landar kostnaderna för en C-behörighet på mellan 10 000 till 25 000 kronor. 

Räddningstjänsten har varit remissyttrande på förslaget och där förelås det att höja bidraget till 20 000 kronor samt att behålla möjligheten till ett bruttolöneavdrag för eventuella kostnader där utöver.  

Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen:
– Vi hade en del diskussion kring det är och vi fick rösta om utgången. 10 var för 20 000 kronor, två emot och en ledamot avstod att rösta. Vi landade därför i ett beslut om 20 00 kronor. Vaggerydsförslaget avgjordes här i kommunstyrelsen.

Taggar

Dela


1 reaktion på 25 000 blev 20 000 för lastbilskort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *