Nyheter

330 per kvadrat för tomt i Hok

Nyheter Detaljplanen för det nya bostadsområdet i Hok, inom fastigheten 2:110, har vunnit laga kraft. Igår skulle kommunstyrelsens arbetsutskott se över tomtpriset

Planeringen pågår för att tekniska kontoret ska bygga ut väg inom området och tomtsläppet planeras redan i höst och byggstart sommaren nästa år. Tomterna kommer att sälja grovterrasserade vilket har gjort att kommunens kostnad för att möjliggöra försäljning av tomterna uppgår till 331 kronor per kvadratmeter försäljningsbar mark. Planavgiften är inkluderad i kostnaden. 

– Det är lite jobb med att grovterrassera och man har gjort en beräkning att det skulle kosta 331 kronor per kvadratmetern. Vi prutar en krona med oss själva och vårt förslag till kommunstyrelsen blir således 330 kronor kvadratmetern. Det är 14 tomter totalt, varav Vsbo har tingat två av dessa redan, och ytan per tomt ligger på mellan 800 till 1 000 kvadratmeter, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen. 

I den ekonomiska redovisningen finns angivet att den uppskattade säljbara markarealen är 21 574 kvadratmeter. Kostnaden för framtagande av detaljplan, tre olika planarkitekter, utredningar 325 000 kronor och 300 timmar, är 640 000 kronor. Budgeterad kostnad utbyggnad allmän platsmark, gata och gång- och cykelväg 6,5 miljoner kronor vilket totalt ger en kostnad på 7 140 000 kronor. Kostnad per säljbar kvadratmeter blir 331 kronor. Den årliga driftskostnaden, gata och belysning är 75 000 kronor och vatten- och avloppsutbyggnad är 3 miljoner kronor. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *