Nyheter

40 blir nya hastigheten

Nyheter Nytt beslut om pilotprojekt i Vaggeryd där 40 blir ny bashastighet

40 blir ny bashastighet

Tekniska nämnden fastställde förslaget, efter flytt av tätortsgränser, att inom tätbebyggt område i Vaggeryd ändra hastigheten som träder i kraft 1 september.

– Först blir vid Västra strand och därefter Götarps Hage samt Lyckorna. Det som är speciellt är att vi har ändrat föreskrift för respektive gata, som får anses som pilotprojekt för 40 som bashastighet, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

De gator som först kommer att få ny bashastighet är Näckrosstigen, Lingonstigen, Slåttergatan, Blåbärsstigen, Kaveldunsgatan. Samtliga nämnda gator finns i Vaggeryd.

Taggar

8 reaktioner på 40 blir nya hastigheten

Varför höja hastigheten? Är det inte 30 km/h på tex Kaveldunsgatan nu eller ha jag så fel, var förvisso 4 år sen jag bodde där?

Men herregud! Med så många samhällen som har 40- gräns idag så behöver man väl knappast köra nåt pilotprojekt på enbart utvalda delar? 40 i alla samhällen, hur svårt kan det va egentligen? Och gör nåt åt dessa 30-sträckor som är livsfarliga eftersom medelhastigheten på dessa är 50 i verkligheten. Kameror eller farthinder, bara gör nåt åt det!

Någon har för lite att göra verkar det som? KF har tagit beslut om 50 km/h som bashastighet i våra samhällen och nu ska Tekniska ändra på det…

Ja du Seger, är det nåt KF har svårt för så är det att ändra sina beslut till det bättre! Tjurskallighet kallas sånt i folkmun!

Varför inte 30 på Södra Parkvägen förbi nya dagiset Åviken ? De flesta tycks köra 70 eller mer.

Varför hålla på ändra gränsern hela tiden,
Är det någon som har aktier i skylttillverkare
Se till att följa de farter som finns redan i
stället.

Man blir väldigt förvånad hur Tekniska egentligen tänker.
All trafiksäkerhetsforskning visar att ökad hastighet ger ökade skador o dödlighet, för att inte tala om miljöpåverkan.
Om man nu beslutat att bashastigheten i kommunen skall vara 50 km/h, varför börja att experimentera med 40km/h i VILLAOMRÅDEN, där det finns fullt av barn! Vid Västra Strand, och Kaveldunsvägen har det varit 30km/h hela tiden, men tyvärr är det allt för många som inte respekterar den hastigheten, trots att de har egna små barn som vistas o cyklar på gatorna.
Tyvärr är det nog så att vissa av dessa fortkörare inte läser denna sida o tar del av kritiken, men hur vi skall nå dom vet jag inte, jag är ingen polis,,,
Tänk om o gör rätt Tekniska, tack.

Är det inte bättre att ni som tycker allt över 20-30km/h börja krypa, så det inte sker några olyckor.. Förstår inte vad ni gapar om, vi har få antal olyckor i vår kommun, men det låter som vi har 20 dödsolyckor om dagen! sluta vara så dramatiska!!
Problemet kanske ligger i att folk åker fort på vissa ställen, och det är inget vi kan styra, det kan bara polisen göra något åt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *