Nyheter

50-åringen på fri fot

Nyheter I dag avlutades förhandlingen kring en bedrägerihärva vid tingsrätten i Jönköping och den misstänkte mannen i 50-årsåldern från Vaggeryds kommun släpptes på fri fot.

Eftersom han inte är frihetsberövad längre tyder det mesta på att han inte döms till fängelsestrasff. Den 3 juli meddelas domen.

Mannen var åtalad för grovt bedrägeri och grovt penningtvättsbrott. Tidigare under våren greps mannen under uppmärksammade former och har suttit häktad sedan mitten av mars.

Bedrägerierna ska ha pågått mellan april 2022 och april 2023 och omfattar totalt nio tillfällen. Målsägandena har vilseletts att överföra pengar till den tilltalades företag med falska löften om investeringar i kryptovaluta. Totalt rör det sig om överföringar på över två miljoner kronor.

Åklagaren yrkade på att den tilltalade skulle dömas för systematiska och omfattande bedrägerier samt för penningtvätt genom sina företag. Det framhölls att brottsligheten bör bedömas som grov på grund av dess systematiska karaktär och den betydande ekonomiska skada som drabbat målsägandena.

Åklagaren hade också yrkat på skadestånd för de drabbade parterna, inklusive enskilda individer och företag, samt att förverka tillgångar från den tilltalade som härrör från brottslig verksamhet. Bevisningen inkluderade förhör med målsägandena och ekonomiska spårningar som skulle bevisa de olagliga transaktionerna.

Den åtalade mannen har förnekar brott.

Taggar

Dela