Nyheter

Äggsäljaren Bror startade klubb

Nyheter På parkeringen vid torget i Skillingaryd kommer en liten blå bil varannan fredag på förmiddagen med flera flak ägg och i framsätet sitter Bror Jansson och Smulan. Då är det dags för äggklubben att träffas.

Bror Jansson från Lilla Galtås kommer till parkeringen för att träffa äggklubben varannan fredag  [1/3]

Flera flak med ägg i bilen  [2/3]

Taxen Smulan tackar äggköparna  [3/3]

I Lilla Galtås, söder om Skillingaryd, bor närmare 40 hönor, en tupp, taxen Smulan och Bror Jansson med sin fru. Varannan fredag återfinns Bror på parkeringen vid torget i Skillingaryd och träffar Äggklubben. ”Klubben” har träffats i närmare 15 år.

– Jag stod förut på torget här i Skillingaryd. Jag betalade 700 kronor om året. Men när kommunen chockhöjde hyran till 1 500 kronor valde jag att avstå från torget och stå på parkeringen här istället, säger Bror Jansson.

– Nu är torget helt dött. Ingen liv och rörelse alls. Kommunen borde tänka om. Vi är nog flera torgförsäljare som skulle kunna tänka oss att liva upp fredagarna här i Skillingaryd, menar Bror.

Han startade ”Äggklubben” och trogna kunder kommer och köper de bruna äggen som är väl förpackade i flak. Hemma i Lilla Galtås får hönorna gå fritt på över tre hektar mark samt de serveras havre och värpfoder.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Äggsäljaren Bror startade klubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *