Nyheter

Ambulanspersonal larmade – bilförare stoppades

Nyheter Vid 11.20 idag kontaktade ambulanspersonal, som var på utryckning i hög fart, polisen gällande ett fordon som just precis hade kört om dem 

Arkivfoto

Polisens presstalesperson Johnny Gustavsson berättar om händelsen som inträffade på E 4:an strax innan lunchtid.

– En ambulans var på utryckning, körde norrut på E 4:an. De körde verkligen fort, kanske 150 kilometer i timman. De blir omkörda av en annan bil och rapporterade till oss att bilisten som körde om ”körde som en dåre”.

Polisen fick träff på fortkörande bilisten som då hade anlänt till Jönköping. 

– Våra kollegor kontrollerade föraren och jag skulle tro att konstaplarna hade en tydlig genomgång med den här herren som blev stoppad. Vi hade ingen formell mätning när det gällde hastigheten, så ingen bot kunde delas ut. Den här bilisten fick veta hur man beter sig i trafiken och fick därmed åka vidare efter tillsägelsen, berättar Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Ambulanspersonal larmade – bilförare stoppades

Mycket bra gjort av polisen. Till föregående kommenterare skulle jag vilja säga att de säkert antecknar incidenten internt och ertappas han med liknande brott igen så blir det nog inte lika roligt…

Oja. Han lärde sig säkerligen en läxa 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
Kommer säkert aldrig att göra om det förrän nästa gång han kör bil. 🙄🙄 Tandlöst som vanligt av polisen. Fortkörning borde ge 5 000 i böter och borde räcka med att en polis ser det hända eller annan utryckningspersonal. Andra gången 10 000 i böter och tredje så rycker kortet permanent. Då kanske folk lär sig men även om de inte gör det så slipper vi dem i trafiken när de förlorar kortet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *