Nyheter

Andreas tar över efter Allan

Nyheter Tiderna kräver digitala årsmöten och den nya tekniken i kombination med ett bra fibernät i hela vår kommun gjorde att Moderaterna kunde genomföra årsmötet via Teams. Ett 25-tal medlemmar kopplade upp sig galant vid sina skärmar och de hela administrerades från nämndrummet i Skillingehus.

Moderaterna kopplade upp sig. Foto: Moderaterna

Allan Ragnarsson ledde årsmötesförhandlingarna och Linnea Graab var sekreterare och undertecknad skötte tekniken och på plats var också Andreas Orre. Andreas hade föreslagits som ny ordförande av en valberedning ledd av Ann-Katrin Löfstedt.

Årsmötet valde med digital acklamation Andreas Orre till ny ordförande för moderaterna i Vaggeryds kommun och efterträder Allan Ragnarsson som avtackades efter gott förvärv.

Andreas Orre, nyinvald ordförande från Skillingaryd, berättar mer:
– Jag ser fram emot valet nästa år och att arbeta med våra politiska frågor, både praktiska och ideologiska, samt att sätta mig in i hur man kan applicera den nationella politiken i vår kommun där det är lämpligt. Jag är vald som ordförande på ett år och vårt mål är att öka antalet medlemmar hos oss. Vad som kommer att hända efter nästa års val vet vi inte mycket om men vi är mycket nöjda med vårt samarbete med övriga partier inom femklövern, berättar Andreas Orre.

Styrelsemedlemmen Gert Jonsson fortsätter: I övrigt var det omval på de flesta positionerna, medlemstalet är stabilt och likaså kassan som med omsorg hanteras av Verner Andersson som kassör.

Efter årsmötet var våra riksdagsföreträdare från länet med. Helena Bouveng och Mats Green berättade om ett intensivt arbete i riksdagen. Bland annat nämndes att Moderaterna verkligen gör skäl för sitt namn. Det är det Moderata Samlingspartiet som just nu samlar oppositionen och driver en trött regering framför sig. Ungefär 80 procent av de åtgärder som har genomförts av riksdag och regering för att hantera pandemins effekter har moderaterna samlat politik för och fått till verklighet. Det man inte fått igenom trots väldigt starka påtryckningar är stöden till näringslivet som i många fall sitter fast i byråkrati och oförmåga att komma ut till de små företagen och enskilda firmorna. Sverige behöver en ny handlingskraftig regering avslutar Helena och Mats.

Årsmötet antog också ett politiskt uttalande för Vaggeryds kommun, se nedan.

Här finns Moderaternas uttalande

Allan Ragnarsson lämnar över ordförandeklubban till Andreas Orre. Foto: Moderaterna

Taggar

Dela


2 reaktioner på Andreas tar över efter Allan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *