Nyheter

Anklagades för bedrägeri – frikänd på samtliga punkter

Nyheter Det var i mars i år som insatsstyrkan slog till mot en adress i kommunen och grep en man i 50-årsåldern misstänkt för grovt bedrägeri. Efter rättegången för några veckor sedan försattes mannen på fri fot och under onsdagen kom också beskedet att mannen frikänns från samtliga åtalspunkter.

Mannen stod åtalad för grovt bedrägeri och grovt näringspenningstvättsbrott. Dessutom krävdes han på skadestånd och i åklagarens fat låg också en begäran om näringsförbud. Men av detta blev intet då mannen frikändes på alla åtalspunkter och övriga krav.

Tingsrätten menar i sitt frikännande att åklagarens skäl till åtal om att mannens verksamhet skulle vara olaglig undergrävs av en rad vittnesmål. När det gäller anklagelserna om grovt bedrägeri, fann tingsrätten att det inte fanns tillräckliga bevis för att mannen vilselett någon att överföra pengar till honom. Även om vissa målsäganden blivit utsatta för BankID-kapning, fanns det inget som kopplade mannen till dessa bedrägerier.

 

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela


9 reaktioner på Anklagades för bedrägeri – frikänd på samtliga punkter

I Sverige är man oskyldig till motsatsen bevisas! Åklagaren lyckades få killen häktad med buller och bong! Men inte med att få honom fälld. Jag hoppas att killen får ett riktigt fett skadestånd för tiden han satt häktad. Till alla skadeglada kommuninvånare som var så snabba med att döma honom , tji fick ni! Jag hoppas att du som blev friad även i fortsättningen kommer att gå rakryggad! Var lugn. Krantz

S.O.B.E.S.

Jag tycker att domstolarna även fortsättningsvis ska avgöra om en person är skyldig till brott eller inte!

Är han frikänd av tingsrätten så är det så det är, förstår inte varför man ska gnägga över någon som inte gjort fel, väx upp alla som vill ha skadeglädje😅😅 mvh barndomskamrat

Helt rätt. Delar man med sig av pengar till en viss person får man skylla sig själv

Åklagaren skulle ju eventuellt överklaga domen, och då hoppas jag att det tas upp igen, och att de då kommer fram till en annan utgång.
Vi kan ju inte ha bedragare som gång på gång slipper undan rättvisan.

Hur kan denna människa gång på gång komma undan? Så jäkla vidrigt. Fifflat med pengar i företagen i alla år. Grävt ner pengar? Borde ju om inte annat ryka på näringspenningbrott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *