Nyheter

Anmälan enligt lex Maria – pulsåderbråck brast

Nyheter Utredningen av en patient med bråck på stora kroppspulsådern fördröjdes och patienten avled i väntan på undersökning. Region Jönköpings län anmäler händelsen för prövning enligt lex Maria.

Region Jönköpings län har utrett händelsen, vidtagit åtgärder och lämnar ärendet för bedömning av myndigheten Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

En patient med aneurysm (pulsåderbråck) av aorta ascendens (uppåtstigande delen av stora kroppspulsådern) hade en känd sjukdom och följdes med regelbundna kontroller.
Kontrollundersökningen 2022 visade att aneurysmet ökat i storlek och att det fanns skäl att gå vidare och utreda mer inför en operation. Som ett första steg i utredningen skickades remiss för preoperativ utredning av kranskärlen med prioritet inom två månader. Tiden för planerad undersökning fördröjdes och patienten avled.

Källa: Region Jönköping

Taggar

Dela


1 reaktion på Anmälan enligt lex Maria – pulsåderbråck brast

Detsamma händer för min pappa för många år sedan i Stockholm, jag förstod inte vad som händer jag hittade olika dokument från både vårdcentral och sjukhus efteråt när vi tömmer hans lägenhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *