Nyheter

Annie på hemmaplan: ”Betyder mycket att få komma hem” 

Nyheter Under måndagseftermiddagen fick Värnamo celebert besök när partiledaren Annie Lööf besökte hembygden.

Partiledaren Annie Lööf gästade hembygden under måndagen.  [1/3]

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson tillsammans med Annie Lööf.  [2/3]

– Det är så skönt att ha dig här. Vi känner att det ger en boost inför valdebatterna som kommer. Hoppas att du får pusta ut här på hemmaplan, säger moderatorn och kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson.  [3/3]

Centerledaren är inne i en intensiv period och kom till Värnamo för att under kvällen delta i en afterwork tillsammans med Centerpartiet Värnamo. Deltagarna fick möjligheten att lära känna Annie Lööf på djupet och såväl landsbygdsfrågor som förebyggande insatser avhandlades under kvällen.

– Det är så skönt att ha dig här. Vi känner att det ger en boost inför valdebatterna som kommer. Hoppas att du får pusta ut här på hemmaplan, säger moderatorn och kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson.

– Det är jättekul att få vara här. Efter en vecka fullmatad med utfrågningar så kan jag nu resa runt, träffa väljare och presentera vår politik inför valet. Det är jätteviktigt att Centerpartiet gör ett bra val. Jag känner mig trygg i att vi är det enda riktiga landsbygdspartiet, men jag välkomnar alla som vill arbeta för lantbruk och landsbygd. Ju fler vi är desto mer kan vi göra, säger Annie Lööf.

Innan arrangemangets början fick vi en exklusiv pratstund med partiledaren. 

– Jag har varit på besök i de tre Smålandslänen under dagen: under förmiddagen i Kalmar, eftermiddagen i Växjö och nu i Värnamo i kväll. Jag har haft kampanjstopp, så jag har träffat glada Kalmarbor och Växjöbor och nu får jag avrunda med att träffa Värnamobor och förhoppningsvis familjen och farmor innan jag somnar i kväll. 

Vad betyder det för dig att få komma hem till Värnamo?

– Det betyder oerhört mycket att få komma hem och träffa både centerpartister och väljare i Värnamo, förhoppningsvis träffar jag både en och annan kompis och släkting här i kväll också, och att få stänga av lite senare i kväll och sova hemma hos mina föräldrar och träffa farmor innan jag drar vidare till Vetlanda i morgon bitti. Det betyder mycket i en intensiv vardag att få komma hem till Maramö.

Hur ser arbetet ut nu inför valet?

– Det är väldigt intensivt. Det är inte många dagar kvar och det är ett ödesval som är viktigt på riktigt, för det handlar om värderingar där mycket står på spel om vilket Sverige vi vill ha i framtiden. Där är vi ett grönt och liberalt parti som stänger dörren till Sverigedemokraterna men som gärna samarbetar med andra allianspartier och över blockgränsen. Det är viktigt i Värnamo men framför allt viktigt på nationell nivå att hitta breda samarbetslösningar. Mina dagar fylls av debatter, intervjuer och resor. Förra veckan gjorde jag alla mina tunga utfrågningar: det andra partiledare kanske har på tre veckor hade jag på tre dygn, så då var det intensivt. 

Vad önskar du mest av allt av valet, om du får titta in i spåkulan?

– Att Centerpartiet slår sitt historiska valresultat på 8,6 procent från förra valet siktar jag på och att vi kan vara fler vuxna i rummet så att vi efter valdagen kan hantera det valresultat som kommer så att vi snabbt kan få en regering på plats så att vi kan få något gjort. Jag tror att ganska många är rätt trötta på det politiska tjafset och vill se att vi kan göra skillnad tillsammans. 

Vad har du för drömsemester?

– Att ha semester, haha! Jag tycker att jag hade en fin sommar i år. Tillsammans med familjen var jag i Skåne och här i Maramö och bara tog det dagarna som de kom. Någon dag var vi på badstranden, en annan dag var vi på High Chaparral, en tredje dag var vi på cykeltur, så att bara ha det här att inte ha några krav och bara ta det som det kommer är semester för mig. 

Taggar

Dela