Nyheter

Anonymt klagomål för särskilt avsedda parkeringar

Nyheter Utmed Ljunghbergsgatan i Skillingaryd, mellan stationen och Skillingehus, finns parkeringar för HSB samt Vsbo:s hyresgäster. Senast den sista november ska skyltarna plockas ned.

Skyltarna som begränsar användandet av parkeringsplatserna ska plockas ned senast sista november

Ett anonymt klagomål inkom till miljö- och byggnämnden den 14 september gällande att skyltar har satts upp vid parkeringsplatserna vid järnvägsstationen. Dessa skyltar som finns uppsatta anger att det krävs parkeringstillstånd. I detaljplanen för området anges dessa parkeringsplatser som allmänt ändamål och lokalgata. Detaljplanerna vann laga kraft 2005 respektive 2011. De norra parkeringsplatserna (reds anm; vid HSB:s platser) omfattas av bestämmelsen p-plats och förtydligas i planbestämmelserna så här: ”P-plats är avsedd för parkering av alla slags fordon, men kan också preciseras exempelvis till att avse turistbussar. Parkeringsplatserna söderut (reds anm; vid Vsbo platser) omfattas av lokalgata som är ansedd främst för trafik som har sitt mål vid gatan. Alla trafikslag. Gatumarkens eventuella användning för parkering beslutas genom lokal trafikföreskrift”. 

Enligt Boverkets regler ska alla parkeringsplatser på allmän platsmark vara till för allmänheten. Tekniska nämnden hindrar, med dessa skyltar, allmänheten från att nyttja parkeringsplatserna. 

– Vi får inte upplåta allmän platsmark till parkering. Vi har förelagt tekniska nämnden att senast den sista november ta ned skyltarna, berättar Peter Sjöberg (M), ordförande i miljö- och byggnämnden. 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Anonymt klagomål för särskilt avsedda parkeringar

Oj oj oj att kommunen ligger efter sig i nya detaljplaner för bostäder det vet de flesta Skillingarydsbor innan men att man inte ens följer gamla beslutade detaljplaner är ju en stor nyhet. Jag tycker faktisk synd om boende i HSB och VSbo som blivit informerade om att dessa parkeringsplatser var deras. Det är ju skrämmande hur boende blivit grundlurade på grund utav att kommunen inte följer sina egna beslutade detaljplaner. Det blir intressant att se hur snabbt dessa parkeringsplatser kommer att fyllas utav anställda i Skillingehus.

Precis Bo!
Det anonyma klagomålet måste ju komma från någon som jobbar i Skillingehus och stört sig på att inte kunna parkera så nära arbetsplatsen som möjligt. Jobbigt att behöva gå en bit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *