Nyheter

Anställda och förtroendevalda firades

Nyheter 20 år som politiker och 25 år som anställd inom kommunens vingar. Dessa män och kvinnor samt övriga finalister firades vid fullmäktiges årsavslutning på Fenix i Vaggeryd

Lena Bergman, Vaggeryd.  [1/15]

Gert Jonsson (M) firade Lena Bergman som varit lärare i 25 år  [2/15]

Från vänster Annika Andersson, Gert Jonsson och Lena Bergman  [3/15]

Lena Bergman får en 25-årig kram från sin förvaltningschef..  [4/15]

... guldklocka och blommor  [5/15]

Socialchefen Lotta Damberg firar Annika Anderssons 25 år  [6/15]

Annika kramas och gratuleras av kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M)  [7/15]

Annika Andersson som blev dubbel pristagare under kvällen  [8/15]

En tavla och en guldklocka var önskade av damerna som firar 25 år hos samma arbetsgivare  [9/15]

Politiker som tjänstgjort i 20 år ropades upp och först ut och mest bråttom hade Magnus Dauhn (S)  [10/15]

20 år på politikerstolen har Robert Alkemark (S), Roger Andersson (C), Lars Ljungqvist (KD) och Magnus Dauhn (S) suttit. Här gratuleras de av fullmäktigeordförande Christer Holmgren  [11/15]

Interna priser skulle delas ut  [12/15]

Årets digitala lösning gick till Adisa Mekic Lindberg som är specialpedagog på Sörgårdsskolan  [13/15]

Hemtjänsten i Vaggeryd vann "Årets miljöinsats"  [14/15]

Projektgruppen för sommarrekryteringen vann "Årets förbättringsförslag"  [15/15]

Förutom gratulationer och priser till anställda och politiker delades medarbetarna på Vaggeryds kommun ut. I tre kategorier som medarbetarna nominerat till var ”Årets förbättringsförslag”, ”Årets miljöinsats” och ”Årets digitala lösning”. En jurygrupp har sedan utsett vinnarna som firades under kommunfullmäktiges avslutning i Fenix.

Nominerade till de olika interna priserna var; Adisa Mekic Lindberg specialpedagog Sörgårdsskolan, Serviceenheten och ekonomienheten, Fenix kultur- och kunskapscentrum (Teknikprogrammet), Biblioteket (Tomas Linell), Hjortsjöskolan 7-9, Tekniska kontoret, Lina Larsson och Alija Bucuk, Hans Göransson och projektgrupp kring digital hantering av trafikanordningsplaner, Arbetsmarknadsenheten och Jenny Andersson, Kostverksamheten inom äldreomsorgen, Stationsgatans gruppbostad, Susanne Ingemarsson ekonomienheten, Pojektgruppen för sommarrekrytering inom socialförvaltningen, miljö- och byggförvaltningen, Hemtjänsten, Vageryds Energi AB, Förskolorna, Miljöstrategerna, Gruppbostäderna och korttids/fritids inom socialförvaltningen, Nattpersonalen på Sörgården, Medarbetare på Sörgården, Markus Redman (familje- och ungdomsteam), Arbetsmarknadsenheten, Gunnar Hermansson (Fenix), Anders Sandahl (Hjortsjöskolan 7-9) och Remida.

Efter kvällens slut stod det klart att Adisa Mekic Lindberg vann ”Årets digitala lösning”, Projektgruppen för sommarrekryteringen vann ”Årets förbättringsförslag” och ”Årets miljöinsats” tog hemtjänsten i Vaggeryd hand om.

Motiveringarna…
Årets förbättringsförslag 2018
”Projektet är ett föredömligt exempel på tvärsektoriellt samarbete som skapat delaktighet och engagemang och har haft stor betydelse för verksamheten. Projektet är genomfört som ett samarbete mellan fyra olika enheter inom två olika förvaltningar där fokus har varit att tillsammans lösa ett problem genom att använda de egna resurserna på ett gemensamt sätt. Resultatet av projektet är en god verksamhetsbemanning där vikarier och ordinarie personal fått ökad trygghet och säkerhet under sommaren och där medarbetare lyfts som ambassadörer för Vaggeryds kommun i olika medier”

Årets miljöinsats 2018
”Hemtjänsten i Vaggeryds kommun är en av de verksam heter som utför flest resor och är beroende av att kunna göra besök dygnet runt, året runt. Hemtjänsten går före och visar vägen när det gäller inköp av fossilfria fordon och har under 2018 upphandlat 10 elbilar till hemtjänstens verksamheter. Personalen inom hemtjänsten är också flitiga användare av både vanlig cykel och elcykel vilket inspirerar övriga medarbetare inom kommunen att göra hållbara resval”.

Årets digitala lösning 2018
”Digitala verktyg inom skolan har en extra stor betydelse för barn med särskilda behov, det kan för dem vara skillnaden mellan att klara skolgången eller inte. Adisa har med lust, intresse och stort engagemang verkligen tagit till sig hur man som specialpedagog kan hjälpa och utveckla elever genom att använda digitala verktyg inom undervisningen. Adisa är med sitt engagemang kring hur man på bästa sätt använder digitala verktyg inom undervisningen en värdig förebild och inspirationskälla”.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *