Nyheter

Ansträngt läge på Fågelforsskolan – ej aktuellt att stänga skolan just nu

Nyheter Vaggeryds kommun har sedan ett par veckor konstaterade fall inom barn- och utbildningsförvaltningens verksamheter.

Arkivfoto

Rapporter efter höstlovet visar att smittan ökat och att det idag är ett ansträngt läge på Fågelforsskolan årskurserna 7–9 i Skillingaryd, detta för att flera personer på skolan, såväl personal som elever har bekräftats positiva för covid-19. Information om detta har sänts ut till alla vårdnadshavare. Det är inte aktuellt att stänga skolan och övergå till distansundervisning just nu.

Barn- och utbildningsförvaltningen vidtar nu flera åtgärder för att begränsa smittspridning och många åtgärder som sattes in under våren sätts nu åter in. Det handlar om att undvika att blanda grupper från olika skolor, ställa in prao, inte ta emot externa besök och heller inte åka på studiebesök. Vidare stärker skolan hygienrutinerna på alla enheter och gör om schemat så att det inte blandas elever från olika klasser i omklädningsrum. Förvaltningen ställer också om till digitala forum när det passar, bland annat kommer vi att genomföra ett digitalt öppet hus på Fenix.

– Det är viktigt att vi alla tänker på att hålla distans, ha god handhygien och att visa hänsyn. Tillsammans rider vi ut den här vågen också, säger Per-Erik Lorentzon, skolchef.

Taggar

Dela