Nyheter

AQ Group köper företag för 200 miljoner

Nyheter AQ Group AB med verksamhet Vaggeryd med flera orter har tecknat ett avtal med schweiziska Schaffner Group om att förvärva ett av dess företag.

Aq Vaggeryd. Arkivbild

Köpeskillingen är motsvarande drygt 205 miljoner kronor på en skuldfri kontantfri basis.Tillträde väntas i slutet av andra kvartalet 2021.

Schaffners Power Magnetics division är en ledande leverantör inom formgivning och tillverkning av specialiserade komponenter för kraftelektronik, såsom reaktorer, transformatorer och filter inom medel till hög effekt. Dess kunder inkluderar ledande aktörer inom järnvägs-, industri- och elektrifieringssektorn. Divisionen har en årlig omsättning på cirka 415 miljoner kronor.

AQ Group tar över enheterna i Paderborn (Tyskland), Kecskemét (Ungern), Wytheville och Roanoke (Virginia, USA) samt i Shanghai (Kina) med alla anställda.

– Syftet med förvärvet är att utöka AQ:s kundbas och att bredda vår teknologi och marknadsnärvaro inom induktiva komponenter. Schaffners Power Magnetics-division har mer än 50 års erfarenhet av att arbeta med krävande industrikunder och divisionen kompletterar AQ väl. AQ och Schaffners Power Magnetics-division kommer tillsammans att bli en ledande global aktör med närvaro i alla betydande geografiska områden inklusive USA och Tyskland. Vi tror att Schaffners Power Magnetics-division passar mycket bra med vår affärsmodell, vi ser många synergier i produktion och marknad. Vi välkomnar våra nya kollegor varmt till AQ Group, säger James Ahrgren, koncernchef i AQ Group.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *