Nyheter

I år tar robotarna över fairway på Hooks Herrgård

Nyheter Hooks Herrgård tar steget in i framtiden. Säsongen 2024 ska fyra robotgräsklippare från Husqvarna sköta klippningen av den populära Parkbanan. Medlemmar och gäster kommer således att mötas av en perfekt klippt fairway, oavsett dag eller tid på dygnet.

Henrik Wissinger, Course Manager och Hans Edberg, vd på Hooks Herrgård tillsammans med en av de fyra robotgräsklipparna. Pressbild: Hooks Herrgård

Under många år har Hooks Herrgård använt robotgräsklippare för att klippa ytor i anslutning till herrgården, men i år tar robotarna även steget ut på golfbanan. Säsongen 2024 kommer fyra nya robotgräsklippare från Husqvarna klippa all fairway på Parkbanan. Investeringen innebär såväl en förbättrad spelupplevelse som ett viktigt steg i herrgårdens miljöarbete. Dessutom kommer befintlig personalstyrka få mer tid till att jobba med detaljer i omgivningarna medan robotarna ser till att fairway är i perfekt skick.

– Våra investeringar under 2024 går i golfens tecken och robotiseringen tillsammans med Husqvarna är en viktig del i utvecklingen av vårt golferbjudande och även ett led i vårt hållbarhetsarbete. Utöver investeringen i robotgräsklipparna har vi totalrenoverat vårt golfcenter med kök och bistro, vi har gjort en rad ombyggnationer på flera korthål, och även gallrat ur runt Skogsbanan för att få in mer sol och vind på spelytorna, säger Hans Edberg, vd på Hooks Herrgård i ett pressmeddelande.

Tidigare säsonger har fairway klippts tre gånger i veckan, vilket har medfört skillnader i spelupplevelsen beroende på vilken dag och tid man slagit ut på banan. De fyra robotgräsklipparna kommer i stället att jobba 20 timmar varje dygn och se till att fairways alltid är perfekt och jämnt klippt. Utöver den tid som klipparna frigör för banpersonalen innebär investeringen även att man minskar klimatpåverkan. Enligt beräkningar kommer bränsleförbrukningen minska med omkring 15 procent.

– Det ska bli extra spännande att möta våren på Hook just i år. Våra banor är väldigt populära och det är alltid högt tryck under säsongen. Att fairway på Parkbanan i år kommer vara nyklippt tidigt på morgonen alla dagar i veckan kommer bli en stor fördel, säger Henrik Wissinger, Course Manager på Hooks Herrgård i ett pressmeddelande.

Installationen av robotgräsklipparna har gjorts under veckan och har nu rullat i gång på banan.

Taggar

Dela


3 reaktioner på I år tar robotarna över fairway på Hooks Herrgård

Men det är väl en enkel åtgärd att inte köra sina robotar i trädgården/gräset på natten nu på våren för att spara ungar som annars stryker med…🙏
Det är en liten uppoffring i det stora hela och vi har ju inte så många igelkottar kvar….

Teknikfientligheten tar sig många uttryck. Med ditt sätt att resonera borde vi avskaffa bilar, flygplan och fenomenet stad. Bilarna dödar tusentals rådjur, harar, älgar, katter och andra djur varje år.

Ljudet från flygplan och stadsmiljö stör grodornas möjlighet att höra varandras parningsläten, vilket gett oss färre grodor.

Tillbaka till stenåldern – för djurens skull!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *