Nyheter

Åtalad för omfattande bedrägerier

Nyheter En man i 50-årsåldern boendes i kommunen har blivit åtalad för grovt bedrägeri och grovt penningtvättsbrott. Tidigare under våren greps mannen under uppmärksammade former och har suttit häktad sedan mitten av mars.

Ett åtal har väckts vid Jönköpings tingsrätt gällande ett omfattande bedrägerimål. Den tilltalade står anklagad för grovt bedrägeri och grovt penningtvättsbrott. Bedrägerierna ska ha pågått mellan april 2022 och april 2023 och omfattar totalt nio tillfällen. Målsägandena har vilseletts att överföra pengar till den tilltalades företag med falska löften om investeringar i kryptovaluta. Totalt rör det sig om överföringar på över två miljoner kronor.

Åklagaren yrkar på att den tilltalade, som har varit häktad sedan mars 2024, ska dömas för systematiska och omfattande bedrägerier samt för penningtvätt genom sina företag. Det framhålls att brottsligheten bör bedömas som grov på grund av dess systematiska karaktär och den betydande ekonomiska skada som drabbat målsägandena.

Åklagaren har också yrkat på skadestånd för de drabbade parterna, inklusive enskilda individer och företag, samt att förverka tillgångar från den tilltalade som härrör från brottslig verksamhet. Bevisningen inkluderar förhör med målsägandena och ekonomiska spårningar som ska bevisa de olagliga transaktionerna.

Den åtalade mannen förnekar brott.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Åtalad för omfattande bedrägerier

Om utredningen visar att han skänkt huset till sambon under samma tidsperiod som brotten har begåtts, så kan de ta huset i alla fall.

Lås in skojaren en gång för alla. Bara toppen på isberget av alla kriminella handlingar han begått genom åren.
För något år sedan var det flera företagsledare i kommunen som var ute i svängen med den åtalade mannen. Inte lika häftigt längre?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *