Nyheter

Balans och harmoni i fokus hos Elias

Nyheter Elias är konstnär och sysslar med måleri, musik och meditation. Genom kreativitet och meditation vill han hjälpa människor att hitta sig själva.

Elias Hökson är ursprungligen från Island och har bott i Skillingaryd i tio år. Han har arbetat med människor på olika sätt inom psykiatrin och äldreboende den sista tiden. Elias håller till i en lokal på Artillerigatan som används som ateljé. Nu är han fri och håller på med konst och musik och vill bjuda in fler att prova på meditation. Elias har en hemsida och finns att hitta på youtube.

– Vi träffas, målar en tavla och mediterar. Det kan vara en eller fler i grupp. Egentligen är det bara privat men jag vill gärna hjälpa människor att meditera och hitta sig själva. Speciellt i dessa tider med pandemin och kriget i Ukraina. Vem är det som styr världen? Vad är sant och vad är lögn?

– Det handlar om frigörande målning, att man målar utan att tänka så mycket. Det går bra ihop med meditationen. Så växer något i tavlan, det som man har inom sig, en positiv vision, berättar Elias.

– Vi människor måste komma i balans och hitta harmoni. Allt börjar här och nu i hjärtat i oss själva här och nu. Det viktiga i allt som händer just nu är att gå inåt. Hur känner jag, var är min balans och hur kan jag få allt negativt man matas med att inte påverka mig? Hur kan jag hålla det i från mig och få ett annat perspektiv?

– Det är så lätt att plocka på sig negativa saker som gärna fastnar och tröttar ut, att man befriar det från kroppen för att få balans och harmoni. Man måste kunna släppa vissa saker och det jobbar vi med i meditationen. Där leds man in i sig själv för att hitta ljus, energier och balans, fortsätter Elias.

– Det vore roligt om fler ville komma hit och prova på att meditera. Det vore kul att få ihop en grupp med lite fasta tillfällen, avslutar han.

Elias i sin ateljé på Artillerigatan i Skillingaryd.  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

  [6/6]

Taggar

Dela


1 reaktion på Balans och harmoni i fokus hos Elias

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *