Nyheter

Bekräftar smitta inom skolans verksamhet

Nyheter Idag har kommundirektören Annika Hedvall haft regionalt samordningsmöte. ”Det gäller att hålla i och ut men påverkandegraden har inte ökat i våra förvaltningar”

Arkivfoto; Idag har Annika Hedvall, kommundirektör, varit på regionalt samordningsmöte

Landshövdingen Helena Jonsson har idag under förmiddagen haft regionalt råd där kommunen finns representerade. Vi har fått en pratstund med kommundirektören Annika Hedvall efter mötet.

– Det har egentligen inte blivit värre och vi ser inte att det har ökat vår påverkandegrad när det gäller att hålla igång våra förvaltningar. Men visst finns det en stark oro att det ska öka. Varje vecka sammanställs våra uppgifter och skickas vidare och det handlar om att hur vi ska bedriva verksamheten om smittan ökar och påverkar våra förvaltningar. Vi har idag smitta inom skolans verksamhet, men det är ingen klustersmitta utan det det är fem personer på olika verksamheter. Landshövdingen påtalade att alla parametrar i vår region går åt fel håll, men några regionala, eller kommunala, hårdare riktlinjer behövs inte just nu. Lokala restriktioner har i dagarna nått Uppsala och vi ser att smittan ökar här i vår regionen och då är det främst de södra kommunerna i regionen, men inga lokala restriktioner har lämnats. Det är väldigt viktigt att följa restriktionerna och allt beror på vårt beteende. Vi tror att vi kommer att få leva med covid-19 minst till nästa sommar. Vi måste fortsatt hålla ut och vara rädda om varandra, menar Annika Hedvall kommundirektör.

Fotnot: Totalt har 12 personer testats positivt sedan förra veckans uppdatering från regionen, som vi berättade om igår.

Nedan text är från regionens pressmeddelande.
För dig som tänker resa under den närmaste tiden är det viktigt att resorna genomförs på ett säkert sätt för att inte sprida smittan vidare i samhället. Res inte om du känner dig sjuk, tänk på att undvika större sociala sammanhang och håll avstånd. Undvik fulla bussar och tåg om du har möjlighet.

I de södra delarna av länet ökar smittan snabbare än i de övriga länsdelarna, en trend som bland annat har föranlett Värnamo sjukhus att återinföra besöksrestriktioner.

– Inom Region Jönköpings län planerar vi nu för fullt för att rusta oss för en eventuell ökning över hela länet som innebär ökad belastning på vården. Ökningen kommer att påverka alla delar av samhället och där är F-samverkan en viktig plattform för att jobba tillsammans mot smittspridningen, säger Jane Ydman, regiondirektör.

– De förändringar vi har sett gällande lättnader och restriktioner under den senaste veckan visar på att vi behöver anpassa oss till en vardag där covid-19 är ständigt närvarande och att vi måste lära oss att leva med snabba förändringar säger landshövding Helena Jonsson.

Fakta F-samverkan
F-samverkan är ett nära samarbete mellan aktörer inom krisberedskap i Jönköpings län (F-län). Huvudaktören är Länsstyrelsen i samverkan med länets kommuner, Region Jönköpings län, Polismyndigheten, Försvarsmakten, SOS Alarm, med flera. Samarbetet inriktas av ett regionalt råd med företrädare från aktörernas politiska ledning och chefstjänstemän.

Taggar

Dela


10 reaktioner på Bekräftar smitta inom skolans verksamhet

Lite kusligt när ungdomar är smittade
Det är ju inte de som håller avstånd – de går till breds och viker inte en tum för 70-plussare
(Finns några undantag )

Anonym!
Jag vet för att jag känner både vuxna och barn som är smittade och jobbar eller har elever på dessa skolor. Tycker det är en självklarhet att folk skall få veta vilka skolor det rör sig. Sedan är det de smittades ansvar att berätta för sina närmaste så alla har en rätt att testa sig. Vi kommer aldrig att få bukt på detta om vi mörklägger istället för att våga prata om det och ta vårat ansvar i det hela.

Det är bra att någon talar om vilka skolor det finns fall. Tjänstemän har nog någon tystnadsplikt. Hockey har också sina fall och många talar om att min son fick det . De som har ungdomar i sporten bör akta sig. Föräldrarna måste stanna hemma. De som har någon form av förkylning, ont i huvudet med mera fick inte ta coronaprov på grund av av materialbrist. Men vårdpersonal testades tack och lov. Detta innebär få fall testade och nu blossar det upp med fart. Nu är det på riktigt.

Tack Anna 🙏 för viktig information som kommunen skull ha givit. Det är ej fel enligt dataskyddsförordningen att säga var men man får ej nämna personer. Läs på er dataskyddsförordning så ser ni detta.

Kommundirektören berättar att det finns bekräftad smitta inom skolans verksamhet
Varför berättar hon inte då vilken skola /skolor finns smitta det smitta i
När hon berättar om smitta inom socialförvaltningen då berättar ni var någonstans det finns smitta
Vad är skillnaden mellan skolans verksamhet och socialförvaltningen?
Antingen berättar hon var någonstans i skolans verksamhet det finns smitta eller berättar hon inte alls
Som hon berättar skapar hon bara oro och spekulationer hos människor och det är det sista som vi behöver nu

”orolig” varför är du orolig? Om du är i riskgrupp så ska du just nu inte träffa ditt barnbarn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *