Nyheter

Bengt-Olof slutar efter 29 års tjänst

Nyheter Första juli slutar Bengt-Olof Magnusson som kommundirektör i Vaggeryds kommun, vi har fått en liten pratstund med honom.

Bengt-Olof Magnusson var tidigare ekonomichef i Habo kommun samt därefter konsult åt Svenska kommunförbundet i Jönköping, men 1988 började Bengt-Olof att pendla till Vaggeryds kommun från hemmet i Barnarp. Han hade fått det kommunala ekonomichefsjobbet. Efter fyra år internrekryterades Bengt-Olof till kommundirektör och han nappade på jobbet efter några samtal med dåvarande kommunstyrelsens ordförande Evald Andersson (C).

– Att vara kommundirektör innebär att man är kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges tjänsteman som ska verkställa besluten som fattas. Under mina 25 år som kommundirektör har omfånget av arbetsuppgifter och komplexiteten ökat. En mängd förordningar och lagstiftningar har tillkommit under de här åren, men det har varit fantastiskt roligt jobb, säger Bengt-Olof när Skillingaryd.Nu träffar honom i kommunhuset.

– Jag är förvaltningssocionom i grunden och jag brukar säga att jag är en både jurist, ekonom och statsvetare, menar Bengt-Olof.

– Mitt jobb här under 25 år har varit väldigt fängslande. Vaggeryds kommun ligger bra till och vill utvecklas. Mycket infrastruktur och byggnationer av olika slag, både lokaler och bostäder. Jag började i en ganska omfattande lågkonjunktur och skatteunderlaget var utsatt för fritt fall och kommunstyrelsen beslutade att vi skulle anpassa driftsidan till verkligheten. Budgetanpassningen var svår samtidigt som vi skulle investera i Vaggeryds kommun. De första av mina år gjorde vi våra största investeringar då vi byggde både Fenix, Furugården och Sörgården, säger Bengt-Olof.

Det kommundirektören bär med sig nu efter dessa år som kommundirektör är att kommunen har framåtanda och vill utvecklas. Politiken har haft målet att vi ska ha tillväxt och att det krävs investeringar. Per invånare är Vaggeryds kommun den som har investerat mest.

– Fantastiskt roligt att se mina medarbetare få växa med sina uppgifter och utveckla sitt verksamhetsområde, säger Bengt-Olof.

Även om Bengt-Olof kommer att anlitas i kommunal tjänst för att avsluta vissa projekt under hösten är det tänkt att pensionärslivet ska börja 1 juli.

– Min lantgård i Ulricehamn ska få extra omvårdnad samtidigt som jag tänkt att spela bridge mer än en gång i veckan, avslutar Bengt-Olof.

1 juli lämnar Bengt-Olof kontoret i Skillingehus

Bengt-Olof Magnusson har varit kommundirekt sedan 1992

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *