Nyheter

Berry Lilja har avlidit

Nyheter Efter en tids sjukdom avled Berry Lilja i sitt hem lördagen den 1 juni 2024. Berry satt som kommunstyrelsens ordförande mellan 2011-2014.

Bild: Sara Mejving

Under tisdagen flaggas det på halv stång utanför kommunhuset i Skillingaryd. Det kommer också att finnas en kondoleansbok i receptionen på Skillingehus där allmänheten kan lämna en sista hälsning.

Kenth Williamsson minns Berry på följande sätt:

”Det är med stor sorg, respekt och saknad vi nåtts av budet att tidigare kommunalrådet och socialdemokraten Berry Lilja har gått bort.
Berry var under många år en stark och tydlig röst som utvecklade vår kommun och vårt län. Han förstod vikten av ett samhälle där alla behövs och där alla har betydelse. Det märks inte minst i kommunens vision och värdegrund som togs fram under hans ledning och som fortfarande lever kvar.
Man han drev också på de stora infrastrukturfrågorna då han förstod hur viktiga de är för utvecklingen, som exempelvis Y:et och elektrifieringen som finns med i nationell plan.

Det var inte utan att man fängslades av Berrys klarsynthet och klokhet. Han var en mästare på att förklara hur saker och ting hängde ihop.
Under många år fram tills nu fick jag förmånen att lära känna Berry och vi träffades allt oftare i takt med att mitt politiska engagemang ökade.
En av Berrys stora styrkor var hans förmåga att se helheten och de stora dragen. Han var analytisk och kunde enkelt dra slutsatser och hade även ett socialt patos.
Men det var inte bara politiken som tog hans tid. Förutom familjen så gillade han kultur, design och måleri, besökte utställningar med mera. Han hade många olika intressen.

Jag har mycket att tacka Berry för. Han fick politiken att verka enkel och lätt att förstå. Han kunde också få politik att bli verklighet och han kunde bryta ned det som var svårt och göra det enkelt.
Avtrycken i Vaggeryds kommun är många och tankarna går till hans familj och andra som mist en stor och varm medmänniska.

Vila i frid och tack för allt du gjort här i kommunen och regionen”.

Kenth Williamsson
Kommunstyrelsens 1:e vice ordförande

Källa: Vaggeryds kommun

Bild: Sara Mejving

Taggar

Dela


29 reaktioner på Berry Lilja har avlidit

Tack för 32 år som grannar och alla intressanta och trevliga samtal

Varma tankar till Birgitta och barnen med familjer

Tack för alla fina och roliga minnen
som vi fick dela med dig under 43 år som grannar.

Varma tankar till Gittan och barnen med familjer.

Tack Berry för allt du lärde mig under våra år på Fridhem. Du var en stor lyssnare och gav många goda råd. Du ställde alltid upp.
Tankarna går till din familj i deras stora sorg.
Vila i frid.

En fin man och respekterad politiker har lämnat jordelivet. Mina varmaste tankar till Birgitta, Jenny, Joakim, Johanna och Jonas med familjer. Jag tänker på er i er stora sorg <3 Kram Ewa

Stort tack för ditt varma hjärta och stora engagemang för Vaggeryds kommuns bästa.

Berry var en mycket omtyckt föreståndare på Vårdhemmet Fridhem ibland boenden och personal.
Han var en visionär och han var mycket driftig.
Berry och jag satt vägg i vägg länge på Fridhems kontor under 1980-talet och jag har många positiva och fina minnen från den tiden.
Vila i frid.🌹

Vila i frid Berry 🪷 Vi träffades första gång för flera år sedan på Vårdhemmet Fridhem och sedan igenom måleriet, utställningen på Folkets Hus i Vaggeryd. Fina minnen. Tankarna går nu till dina närmaste.

En sista och hjärtlig hälsning till en av de bästa politiker jag genom många år i Smålands Turism haft glädjen att samarbeta med! Vila i frid Berry🌹♥️

Tack för ditt engagemang och för ett bättre och utvecklande samhälle 🌹

Tack för det fina samarbetet vi hade både med försvaret och idrotten! Vila i frid!

Tack för alla roliga minnen vi haft som grannar i alla år….du kommer vara saknad🕊

Våra tankar går till Gittan, Jenny, Joakim, Johanna och Jonas….och barnbarnen💔

Sture och Gunilla

Som vän och granne i över 40 år lämnar du ett stort tomrum efter dig.
Våra tankar går till Birgitta, Jenny, Joakim, Johanna och Jonas med familjer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *