Nyheter

Beslut om nya kommunala taxor

Nyheter Under gårdagen klubbades de nya kommunala taxorna för 2022 i kommunfullmäktige.

Det blev en del debatt kring taxorna. Kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M) meddelade att avfallstaxorna kommer gå upp.
– Det har delvis att göra med höjda skatter för förbränningen, sa han.

Centerns Ulf Abrahamsson tyckte att intresset från de övriga partierna varit svalt när man arbetade med taxorna. Socialdemokraternas Kenth Williamsson framförde också han kritik.
– Man ser inte ökningarna. Man ser bara vad det kostar. Det är ju ett stort intresse för medborgarna om man sänkt eller höjt taxan, eller ligger den kvar?

Hans partikollega Tuula Ingner:
– Vi socialdemokrater har reserverat oss mot allt som rör höjningar för barn och unga.

Efter debatten så röstade kommunfullmäktige igenom de nya taxorna.

Taggar

Dela


13 reaktioner på Beslut om nya kommunala taxor

Som ni ser bara kritik och jag är inte förvånad om redaktionen gallrat också. Men kommer våra politiker att lyssna, jag tror det inte, för titta i vårt samhälle. De styrande som får kritik lyssnar aldrig utan bara kör på som vanligt. Om jag inte har misstagit mig ska våra politiker arbeta efter folkviljan och inte tvärtom.

Det borde ju vara så att de lyssnar till folkviljan men det är nog ett önsketänkande med det här styret.

Det åligger politikerna/Såm att redovisa alla anledningar till höjning, inte bara delvisa faktorer. Har personligen inget att klaga på med nuvarande sophämtningssystem.
Det som är dåligt däremot är återvinningscentralens öppettider. Att en sådan servicefunktion inte har längre öppettider samt söndagsöppet är uselt.

Vi har så lite sopor att Såm efter tre månader slutade att komma hit då man trodde att ingen bodde här.
De blev helt paffa att vi bodde kvar och inte ens efter tre månader hade fyllt lite mer än halva facket…

Så nu ska det bli ännu dyrare att få kärlet tömt…
Helt sanslöst 🤬👿

Varför kan vi inte få tömning en gång i månaden?

Det blev en kraftig höjning när man införde dubbla avfallskärl, nu en ny höjning! Nu när vi sorterar mer så borde det rimligtvis vara mindre att förbränna, så att skylla på högre förbränningsavgift går inte ihop.

Vi fick höjd avgift långt innan de nya kärlen kom
Och nu en höjning igen
Det är är en dold skattehöjning (ser väl lite bättre ut)

Här har vi den totala överkörningen av kommuninvånarna. För stora pengar får vi en tömning per månad. Förut innefattades gröntipparna och återvinningscentralen av kommunalskatten men nu ingår de i de nya avgifterna. Var är motsvarande kompensation på skatten?

Var är de nya taxorna? Hittar inga priser om de nya mot de gamla. Är det något som kommer med posten?

Om det delvis beror på höjd skatt för förbränningen, vad beror resterande del av höjningen på? Vad blir höjningen på avfallstaxan?

Höjda skatter för förbränningen? Vad är detta? Tror han att människorna är så dumma att de sväljer sådana dumheter med alla dessa skatter som de hittar på? Sedan slösar man med alla skattemedel som man får in.

först skall vi betala för att samla in plastsoporna sedan hamnar de hos återvinningsföretag som dumpar dem i Bor. Seden får vi betala för plastsoporna en gång till för att det offentliga skall städa upp efter bluffen. Se till att insamling och återvinning/förbränning fungerar innan ni höjer några taxor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *