Nyheter

Beslut togs om digitala skyltar

Nyheter Kommunstyrelsens arbetsutskott tog ett inriktningsbeslut vid senaste sammanträdet. Snart blir det digitala skyltar utmed europavägen

Arkivfoto

Sedan tidigare har kommunen två välkomstskyltar uppsatta längs med E4:an, en vid Klevshult och en vid Krängsberg för de fordon som kommer norrifrån. Skyltarna är numera av äldre modell, saknar modern teknik och är i behov av upprustning.

– Vi har tagit ett inriktningsbeslut. Det kommer att bli nya skyltar, en i norr och en i södra delen av kommunen, som talar om vad som händer här hos oss, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

– Det är bra att det kommit fram som ett tydligt ärende. Vi ändrar inte något utan håller fast vid det långsiktiga tänket och vi behöver verkligen synliggöra oss, menar Kenth Williamsson (S).

– Det passerar otroligt mycket fordon genom kommunen. Kenth nämnde en bra grej innan vad gäller att vi som kommun tror på framtiden och är en bra plats att bo, verka och leva i. Vi vill tala om att vi vill framåt, vilket vi nu kan synliggöra för alla förbipasserande, avrundar Gert Jonsson (M).

Ett enigt arbetsutskott beslutade att digitala skyltar ska sättas upp och kostnaden för dessa är 1 miljon per skylt och driftkostnaden för båda är 8 000 kronor per månad. Finansieringen hanterades i budgetberedningen i måndags och det tidigare budskapet ”där hjulen alltid snurrar” ska fortsättningsvis även finnas kvar.

Taggar

Dela


12 reaktioner på Beslut togs om digitala skyltar

Dom nya skyltarna ger ju också ett modernt intryck av kommunen än var dom gamla skyltarna gör

Bra och nödvändigt beslut om vi vill överleva som egen kommun. Vi måste upp till 19000 invånare på 7 – 8 års sikt.

När man ändå är igång kan man ju sätta upp en tredje skylt vid södra den av kommungränsen på Riksväg 30. Då täcker man både E4 och RV 30 med endast 3 skyltar

Hoppas att tillstånd ges innan man beställer skyltarna. Länsstyrelsen har ju tidigare varit emot sådana skyltar.

Borde den inte den norra skylten flyttas mer norrut så att alla som viker in på Riksväg 30 ser den

Negativt tänkande är och har aldrig varit bra.

Det är väl kanon att det blir nya skyltar som visar att kommunen är uppdaterad och att även alla som passerar E4 blir uppdaterade.

Ett mycket trevligt och framåtblickande beslut. Vi ska med rätt vara stolta över vår kommun och visa upp det längs E4:an kan säkert locka fler invånare till att flytta hit till oss!

1 miljon kronor låter mycket, men tyvärr har dom nog kostat mer när dom väl är på plats. Sen kan man undra vad som ska göras med dom varje månad som kostar 8000? Är det en tjänst om ca 25% somska skriva ny text varje dag?

Och så kan man ju ta bort de där gräsliga rymdvarelserna vid E4:an när man ändå är igång. Det man sparar in på belysningen där kan ju gå till dom nya skyltarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *