Nyheter

Bildextra: Efterlängtad mässa för industrins framtid

Nyheter Underleverantörsmässan på Elmia i Jönköping pågår. I fyra hallar finns våra lokala företagare under veckans mässa där det var dags att hitta smarta lösningar och nya innovativa lösningar. ”Helt fantastiskt att få träffas igen”

"Äntligen dags för en fysisk mässa" menar utställare och besökare  [1/21]

  [2/21]

Säkra möten  [3/21]

  [4/21]

Anders Elin, stående, samspråkar med kollega  [5/21]

Tackar och hejjar efter en bra affär?  [6/21]

  [7/21]

Hordagruppen  [8/21]

2004 till 2007 var dessa två herrar arbetskamrater på hydraulikföretag i Skillingaryd. Idag är de åter kollegor fast de båda säljer maskinskydd till industrin. Från vänster Thomas Ljungberg och Peter Almqvist.  [9/21]

  [10/21]

Anders Elin har varit säljare på Horda Stans i mer än 30 år och har längtat efter att få träffa kunder igen  [11/21]

Stefan Brogard maskinsäljare vid KD Feddersen i Värnamo  [12/21]

  [13/21]

Susanne Joelsson från GEJI i Skillingaryd  [14/21]

Gjuteriteknik  [15/21]

Maffig monter  [16/21]

Wog Metall i Vaggeryd presenterades av Bengt Svensson, Michael Granlund och Daniel Wolbe  [17/21]

Mats Dohnér, säljare EVI Industries i Vaggeryd "-Vi har längtat efter den här mässan"  [18/21]

Miranda Eriksson och Göran Kronholm presenterar Anderssons Mekaniska  [19/21]

Linda Fransson och Anna Sandberg från Gnosjö Automatsvarvning  [20/21]

Bengt Nord klarade sig utan dottern Emma vid förmiddagspasser. "Emma kommer efter lunch" hälsar pappa Bengt från Vaggeryds Svarv  [21/21]

Totalt fanns ett 30-tal utställare från Värnamo och Vaggeryds kommuner när årets underleverantörsmässa på Elmia i Jönköping öppnade. I mässguiden finns att läsa ”Det är på Elmia Subcontractor som affärer tar sin början. Så var det redan vid starten 1975 och så är det även i år, 2021, kanske till och med viktigare nu än någonsin tidigare”.

Bengt Nord från Vaggeryds svarv var ansvarig för förmiddagspasset under onsdagen och nämner att han varit med på mässan i knappt tio år. 

På Stenvadet, i Skillingaryd, finns Anderssons Mekaniska där Göran Kronholm och Miranda Eriksson bemannar montern. 

– Vi är här för att träffa nya och befintliga kunder, det är en kombination, kan man säga. Det vi gör här här idag gör vi långsiktigt. Det är kul att äntligen få träffas igen. Erfaren personal är svår att hitta och vi ser efter egna stjärnor som vi kan utveckla, berättar Göran Kronholm som under året även har blivit årets företagare i Vaggeryds kommun. 

Miranda Eriksson, finns vid chefens sida under dagen, och Miranda jobbar på teknik- och konstruktionsavdelningen på Anderssons Mekaniska. 

WOG Metall, bemannade montern med tre drivna killar, Daniel Wolbe, Bengt Svensson och Michael Granlund. 

– Traditionsenligt är vi på plats. Det har hitintills varit en bra mässa även om förmiddagen är lite lugnare, men framåt eftermiddagen har mässbesökarna hittat till vår hall och då är bra tryck. Det här är en viktig mötesplats för oss, både för att träffa befintliga kunder och nya. Vi har otroligt mycket att göra på WOG, berättar Daniel Wolbe. 

Några montrar bort finns EVI Industries i Vaggeryd. Under årets mässa lockar de besökarnas uppmärksamhet med en eldstad.  

– Vi märkte förra gången när vi hade Bennys motorcykel i montern att det drar till uppmärksamhet av tekniskt intresserade. Nu kör vi en eldstad som man kan ha både inom- och utomhus, eldstaden visar att vi jobbar på bredden. Vi har redan haft mycket bra dagar där vi funnit en handfull nya kontakter. Här träffas alla – allt från hemmafixaren i källaren till stora företag, berättar Mats Dohner som är säljare på EVI i Vaggeryd. 

– Jag är maskinsäljare. Det är mitt första år på företaget, så jag har inte varit med på mässan tidigare. Men vilket högt tryck det är, fantastiskt roligt, menar Stefan Brogard på KD Feddersen i Värnamo. 

När vi anländer till GEJI i Skillingaryds monter finns Susanne Joelsson på plats. 

– Jag har varit på GEJI sedan 1987 och här på mässan i många, många år, säger Suanne Joelsson och funderar på hur många år det kan vara…  

I hall bredvid finner vi fler lokala ansikten, bland annat Anders Elin. 

– Vi har haft den här platsen för vår monter på mässan i säkert 20 år. Mässan betyder, för oss, personliga möten vilket är helt avgörande. Jag är så trött på de här digitala träffarna som varit under pandemin. Jag har varit på Horda Stans i över 30 år och trivs fantastiskt bra. Vi är 100 anställda i dagsläget men ser en utmaning att hitta arbetskraft, berättar Anders Elin som jobbar med sälj och marknadsföring i Horda. 

Svenarumsbon Thomas Ljungberg säljer maskinskydd till svarvar bland annat. 

– De här veckan har vi längtat efter. Veckan för oss betyder kontakter med nya och befintliga kunder, berättar Thomas Ljungberg som är ansvarig säljare för Damaskus. Företaget har sitt säte i Haninge och Thomas ser till att sälja maskinskydd till alla söder om Svenarum. 

Systrarna Sandberg/Fransson, Gnosjö Automatsvarvning, är på plats, såklart. 

– Vi är fem stycken från kontoret och tre från produktion som bemannar montern under veckan. Första året vi var på plats var 1997. Idag (reds anm; onsdag) är det ett högt tryck, härligt! Konstaterar drivna systrarna Anna Sandberg och Linda Fransson som även har mor och far till sin hjälp under onsdagsförmiddagen. 

Eftersom vissa länder har inresesförbud har årets underleverantörsmässa på Elmia enbart europeiska företag på plats. Förra årets mässa genomfördes digitalt. 

”Vi har tagit tempen på besökarna och intresset för att komma till Elmia Subcontractor är stort och därför är det viktigt att vi öppnar försiktigt och på ett säkert sätt. Vi är väl förberedda och har vidtagit alla nödvändiga åtgärder som gör att vi kan arrangera en säker mässa. Det handlar bland annat om bred och lufta gångar, separata in- och utgångar samt trängselvärdar runt om på mässan. Vi lovar samma känsla i hallarna och samma fokus på affärer som alltid annars – men ändå lite annorlunda” sa Johanna Bjurevik, mässansvarig, i ett pressmeddelande som publicerades på Elmias hemsida i mitten av september. 

Underleverantörsmässan pågår tisdag till fredag den här veckan. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *