Nyheter

Bildextra: Nobelmiddagen – fin upplevelse för Malin och Gregory

Nyheter Malin Westlund, 32 och Gregory Gosse, 43 hade på Nobeldagen bytt ut köket på Hooks Herrgård till motsvarande i Stockholms Stadshus.

Malin och Gregory bytte nyligen ut Hooks Herrgård mot Stockholms Stadshus  [1/7]

Skinka hör jule ntill  [2/7]

Gregory Gosse har den isbelagda Hokasjön alldeles utanför  [3/7]

Malin Westlund trivs på herrgården  [4/7]

Det är serveringsdags  [5/7]

Malin Westlund och kompisen Rijalda Fekovic på herrgården  [6/7]

Vacker vy, klassiska Hooks Herrgård  [7/7]

Malin från Huskvarna och Gregory från Vaggeryd är trogna medarbetare på herrgården. Malin är servitris medan Gregory är chef för mat och dryck eller som det så fint heter på engelska, Food and Beverages manager.

För Malin var det tredje gången på en Nobelmiddag.
– Det brukar komma ett mejl på hösten om man vill vara med som en av 150–200 ur serveringspersonalen. Jag är främst med för att träffa gamla klasskompisar, säger Malin glatt.
Allt fungerade till belåtenhet och för Malin var det närmast som vilket jobb som helst. Man får betalt men resa och uppehälle får man fixa själv.
– Men visst är det ärofyllt också, säger Malin som gått på restauranghögskola men inriktning till servering.
Hon trivs mycket bra på Hooks Herrgård där hon inte lagar mat men väl serverar. I det egna hemmet älskar hon att laga grytor av olika slag som med fisk, kött eller kanske vegetariskt.

För Gregory var det första Nobelmiddagen:
– En fantastisk upplevelse. Alla var så fokuserade och det var verkligen ordning och reda.
Detta är också något han har med sig från herrgården även om det är i lite mindre skala. Här har han varit kökschef i 16 år. Ursprungligen är han fransman men har i halva sitt liv bott i Sverige. Han bor i Vaggeryd och trivs förträffligt. Han är gift och har ett par grabbat som spelar ishockey i Skillingaryds IS.
Som fransman är det aktuellt med VM i fotboll just nu men Gregory lägger igen större vikt vid att Frankrike kom till VM-final mot Argentina.

– 1 500 portioner och mycket arbete för oss 40 kockar som var med på Nobelmiddagen, säger Gregory.
Att han fick chansen beror på lite av en slump. På herrgården var det ett par gäster en dag som presenterade sig som kändiskockar från TV. En av dem kontaktade för några månader sedan Gregory och undrade om han ville vara en av kockarna vid Nobelfesten.,
– Häftigt, sammanfattar Gregory dagarna i Stockholm där det var jobb onsdag-lördag med att hacka lök och mycket annat.

Nu är båda tillbaka på anrika Hooks Herrgård där det handlar om julmat och mycket annat.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *