Nyheter

Bildextra: Stort intresse när ångloket tuffade fram

Nyheter Under dagen har ett tåg draget med ånglok gått från Nässjö via Jönköping till Värnamo. Intresset för att skåda tåget var stort bland allmänheten. – Jag tror alla är väldigt nöjda, berättar reseledaren Lars-Erik Torstensson.

Foto: Henrik Skoglund

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

Hans Johansson till vänster och Lars-Erik Torstensson till höger.  [4/5]

Linnéa Ahlstedt från Järnvägsmuseet.  [5/5]

Tidningen fångade ekipaget när det gjorde ett stopp i Månsarp för att invänta ett tågmöte innan färden gick vidare genom Vaggeryds kommun till Värnamo där vattenpåfyllning väntade. På perrongen i Månsarp hade det samlats ett 30-tal personer för att skåda klassikern.
– Det har varit stort intresse på alla platser vi stannat på, berättar Lars-Erik Torstensson och Hans Johansson från Svenska Järnvägsklubben.

86 personer åkte med tåget. Linnéa Ahlstedt från Nässjö järnvägsmuseum var en av dessa.
– Svenska Järnvägsklubben har bokat en charterresa som vi arrangerar åt dem. De ville åka med ånglok och då tillmötesgick vi den önskningen, berättar hon.

Hur har det gått hittills?
– Det har gått jättebra. Det var lite regn på morgonen, men sedan kom solen och värmde på. Det var bra att det regnade innan för loket kan ju sätta lite fyr i spåret annars.

Lars-Erik Torstensson är reseledare.
– Vi brukar göra resor med våra medlemmar och en resa med ånglok är alltid uppskattat. Det här är dessutom det enda tillfället i år som man kan göra en sån här tur, berättar han innan det var dags att kliva på tåget igen för avfärd söderut.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *