Nyheter

Bildspel: Mingel hos begravningsbyrån

Nyheter Skillingaryds Begravningsbyrå är åter på Storgatan men verksamheten startade faktiskt för 64 år sedan på Byslättsgatan.

Uno Jonsson, Peter Johnson, Ing-Marie Andersson, Henric Johnson och Mikael Häggmark invigde de nya lokalerna.  [1/15]

Det är här man finns numera, i gamla ”Skråens”.  [2/15]

Christina, Pia och Christian från Acleja hälsade på Henric Johnson  [3/15]

  [4/15]

  [5/15]

  [6/15]

  [7/15]

Onny och Irene Rydén har jobbat länge i den begravningsbyrå som Irenes pappa grudnade  [8/15]

  [9/15]

Som set var förr – målning av Centralkonditoriet  [10/15]

  [11/15]

Birgitta Claesson gästade öppet hus där Anette Rudgard Johnson var en av dem som fixade det mesta  [12/15]

  [13/15]

  [14/15]

  [15/15]

Det var Nils Pettersson som 1954 startade begravningsbyrå och så småningom tog dottern Irene och hennes man Onny Rydén över. Irene och Onny hade i ganska många år verksamheten i den egna villan men freden senaste flytten var man i många år på Stationsgatan.
– Det var den 4 oktober det året och det blev ett snabbt beslut för oss, säger Onny som då var 32 år, Irene ett år yngre.

Irene jobbade fast i företaget men Onny var även anställd på Krahners och var dessutom brandman i många år.
Verksamheten blev större och större och sedan ett antal år tillbaka är det familjen Johnsson från Värnamo och Fryele som äger byrån. Fast både Irene och Onny anlitas i ganska stor omfattning.
Fasta på kontoret i Skillingaryd är annars Henric Johnson och Ing-Marie Andersson. Ing-Marie får för övrigt väldigt nära till jobbet då hon bor tvärs över gatan.

En poäng samband med flytten är att man lämnade de lokaler som Carles Konditori tidigare hade till de som Centralkonditoriet – ofta kallat Skårens – hade i många år.

I går var det invigning och mingel i de nya lokalerna. Invigningen förrättades av kommunens begravningsombud Uno Jonsson tillsammans med från begravningsbyrån Peter Johnson, Henric Johnson och Ing-Marie Andersson samt Mikael Häggmark från Stockholm som är ordförande i Sveriges Begravningsbyråers Förbund.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *