Nyheter

Blev slagen och sparkad på buss

Nyheter En man i 20-årsåldern står under onsdagen inför rätta i Jönköpings tingsrätt. Mannen ska i mars under en bussresa mellan Jönköping och Vaggeryd oprovocerat gått till attack mot en annan man.

Det hela utspelade sig på buss 500 under en natt i mars. På bussens övre våning satt mannen och hans flickvän samt ett annat sällskap. Enligt målsägaren samt vänner till honom blev han helt plötsligt överfallen utan anledning.

”Skrek nåt könsord”

Mannen berättar i förundersökningen:
”Vidare berättar målsägaren att, efter att bussen hade svängt av E4:an mot Vaggeryd såg han att killen som satt på andra sidan mittgången plötslig ställde sig upp, skrek nåt könsord och sen smällde det. Målsägaren säger att han fick ett antal knytnävsslag i ansiktet och på kroppen”.

Den åtalade mannen erkänner misshandeln. Men både han och hans flickvän menar att offret innan ska ha antastat flickvännen. Något som förnekas av både offret och hans vänner. En version som också styrks av övervakningsfilmen från bussen.

Fått besvär efter misshandeln

På övervakningsfilmen kan man se att den misshandlade mannen sätter sig på sin plats först en bra bit in på bussresan och under den tiden som går fram till misshandeln startar tilltalar han inte paret.
”Den misstänkte vänder sig mot målsägaren och säger något som låter som: Du, jag har ett tips. Hoppa av på nästa station. Jag kommer bokstavligen bryta varenda ben i kroppen på dig om du inte gör det”, står det att läsa från polisens transkribering av övervakningsfilmen.

Strax därefter startar misshandeln som innehåller både slag i huvudet och sparkar på kroppen. Enligt den utsatte mannen så ska han fortfarande lida av besvär. Bland annat smärta i en testikel och tinnitus.

Rättegången hålls under onsdagen i Jönköpings tingsrätt.

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *