Nyheter

Boklåning eller mötesplats?

Nyheter Vid kultur- och fritidsnämnden diskuteras biblioteksfrågan i Skillingaryd flitigt. Beslutet om budget och besparningen är redan tagen av fullmäktige.

Igår fick Ewa Magnusson (L) mottaga namninsamlingar om att ha kvar biblioteket i Skillingaryd

Ewa Magnusson (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, meddelar att de jobbar vidare med frågan och att de har bekräftat fullmäktiges beslut vid gårdagens möte.

– Det vi ska göra nu är att det ska bli så bra som möjligt för hela kommunen. Frågan som vi diskuterade mycket på nämndmötet är tillgången till biblioteket och det andra är tillgången till mötesplatsen vid biblioteket. Viktigt att komma ihåg att vi ser behovet av en mötesplats i Skillingaryd och det kommer vi jobba vidare med, säger Ewa.

– Vi kommer att titta på när på dagen det är låg utlåning och då är det kanske det är en mötesplats man som besökare söker efter. Vi tycker att vi borde samverka över nämnderna angående behovet av en mötesplatsen, säger Ewa.

– Vi har en anpassning till kommande budget som vi ska lösa och vi jämföra det här med att stänga en av kommunens simhallar eller ta bort en funktion från kulturskolan. Ett barn kan inte lära sig simma utan lärare, men en vuxen kan låna böcker själv, menar Ewa.

– Vi kommer inte att stänga biblioteket, det handlar inte om det, vi kommer att disponera om personalen så att biblioteket blir obemannat några timmar på dagen, förtydligar Ewa. 

Vid pensionsavgången på Skillingaryds bibliotek kommer tjänsten inte att tillsättas, däremot kommer de övriga 6 – 7 personerna som är jobbar på kommunens bibliotek vara på plats i Skillingaryd under vissa tider.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *