Nyheter

Brand vid avfallsanläggning i Vaggeryd – kraftig rökutveckling

Nyheter Strax efter midnatt kom larmet till SOS och senare ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) till alla som bor i närheten.

Det handlar om en fullt utvecklad brand i en avfallshög och branden kommer troligen att hålla på i flera timmar.

25 juni 2024 00:39

Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

25 juni 2024 07:30

Styrkor från Vaggeryd, Skillingaryd, Jönköping, Nässjö, Hillerstorp, Norrahammar, Sävsjö och Malmbäck är på plats för att bekämpa branden.

25 juni 08.50

Polisens presstalesperson Olle Älveroth berättar att man från polisens sida varit på plats, men att det i nuläget inte finns någon misstanke om brott.

Kan det ändras?
– Ja. Det beror ju helt och hållet på vad man upptäcker på platsen. Skulle det framkomma någon misstanke så får vi titta på det.

Vid 09.30 meddelar räddningstjänsten att VMA är avslutat och att restriktionerna är hävda.

25 juni 18-45

Räddningstjänsten har nu avslutat sitt arbete på platsen. Viss rökutveckling kan fortfarande förekomma från platsen, men situation hanteras av verksamheten själv.

Foto: Kenny Jörgensen  [1/5]

Foto: Kenny Jörgensen  [2/5]

Foto: Kenny Jörgensen  [3/5]

Foto: Kenny Jörgensen  [4/5]

Foto: Kenny Jörgensen  [5/5]

Taggar

Dela


4 reaktioner på Brand vid avfallsanläggning i Vaggeryd – kraftig rökutveckling

Runt midnatt hördes höga smällar från det hållet som pågick ganska länge. Vi trodde det var fyrverkerier, men detta måste ju fler ha hört….?

Varför publiseras inte vad som brann? Är ju intresant då det var så många explotioner. Är ju även intresant varför VMA inte kom förän 02,48

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *