Brittens ostkaka lanserades på Tallnäs
Nyheter Vid stiftsgården Tallnäs, utanför Skillingaryd, var det under tisdagen premiär av "Brittens Ostkaka" som är hemmagjord med närproducerade råvaror. Gunilla Svensson och Alexander Olsson berättar hemligheten bakom bästa ostkakan. – Bästa ostkakan i världen, var kommentarerna från gänget på uteserveringen
Gunilla Svensson som jobbar på Tallnäs tog med sig sin mamma Brittens recept på ostkaka till jobbet. Under förmiddagen har det bakats första batchen av familjereceptet och efter lunch var det provsmakning…
Emil Qvarnström, vd på Tallnäs, berättar:
– Mjölken är från Starkeryd, äggen från Jussö och sedan det magiska… det är Gunillas mamma Brittens recept. Vi har tidigare serverat ostkaka från Vrigstad men kan nu stolt presentera ostkakan från Tallnäs. Det här blir verkligen kronan på verket och passar väl in på Oscar Ljungberghs-menyn. Vi kommer och att servera den fantastiska ostkakan i vår konferensmeny, berättar Emil stolt och han, tillsammans med kollegorna på Tallnäs, har väntat spänt hela dagen på provsmakningen….
När lunchen var intagen kom köksmästaren Alexander Olsson till uteserveringen med en bricka med ostkakor… Sällskapet fick avnjuta det himmelsgoda familjereceptet. Vad är hemligheten bakom en god ostkaka, frågar vi ostkakebakaren Gunilla:
– Det ska vara lagom med det mesta, lagom med mandel och socker, inte för mycket bittermandel. Det här är min mammas recept. Väldigt god, berättar Gunilla och får medhåll av sina kollegor på stiftsgården vid provsmakningen: ”Välsignad god”, ”Gud vad gott”, ”Bra balans med ingredienserna, gott med mandelbitarna”.
– Nu har jag lärt upp Alexander hur man ska baka ostkaka här på Tallnäs, avrundar Gunilla vid provsmakning.
Detta är äkta ostkaka. Vrigstad gör sin på skummjölk och rapsolja.
Så gott 🫠
Hej,
Vi blir glada om vår släkts efternamn stavas rätt!
Ljungbergh, skall stavas med h på slutet 🙂
Mvh
Hans Ljungbergh