Nyheter

Bröderna Seger: ”Vi träffas, kör och har roligt”

Nyheter Åtta nationer träffades under torsdagen i Ulås utanför Värnamo där Vaggerydsbröderna Ludvig och Marvin Seger i jeepklubben stod som värd

– Vi träffas, kör och har roligt. Det är fri körning och det här är på en lagom nivå, berättar bröderna Ludvig och Marvin Seger från Vaggeryd. Bild: David Alin

Lera, surhål, branta backar, stenigt, jeepar, bärgning och gemenskap. Det summerar touren som Offroadgänget just nu har där starten var i Hästveda tidigare i juli och avslutas i Strängnäs i slutet av månaden. I torsdags var det Värnamo Jeepklubbs tur att stå som värd för evenemanget. 

Vi tog oss ut till Ulåsskogen där åtta nationer möttes i bilträffen. I anmälan får vi reda på vad touren går ut på: 

– Man kan väl säga att det är ett ”semesterhoppochlek” för vuxna i fyrhjulsdrivna fordon, det var väl en bra förklaring. Vi har ett rekordår med fantastisk uppslutning med deltagare från Tyskland och Danmark, idag har vi för första gången en från Norge med. Totalt är vi åtta nationer i dag, Tyskland, Danmark, Belgien, Holland, Polen, Norge, Ukraina och Sverige. 

Åker man hela touren?

– Man får hoppa på och av som man vill. Efter första året kanske man är med bara en träff men sedan kommer man nog på att man ska vara med under hela träffen. Det är en strapats att köra hela turen. Här ska både bilen och människorna hålla, man mekar i naturen och campar. Samt det viktigaste – gemenskapen. 

Offroadturen omfattar 15 stopp från Skåne till Strängnäs och vad går det ut på?

Bröderna Seger från Vaggeryd, Marvin och Ludvig, berättar: 

– Det är ingen tävling på något vis. Vi träffas, kör och har roligt. Det är fri körning och det här är på en lagom nivå. Nu är det lite svårt att hitta här på området, de har avverkat här, men om en liten stund så ser man var man ska köra, säger Ludvig. 

– Det finns många roliga byggen och folk kommer fram med nya fjädringskit, menar Marvin och berättar om jeepdäckens prestanda som håller ”många år”. 

Värnamoborna Jussi och Ammi Helin var åskådarna dagen till ära. Bild: David Alin

– Det här är Östboskolans gamla maskinutbildningsplats. Vi har fått lov från Värnamo kommun att använda det här området som är ungefär en hektar stort, vilket vi är tacksamma för. Teknisk bana, avrundar Ludvig som drar i väg i sin jeep genom skogens grenar och stockar, över stenar och i vattensamlingar…

Några av deltagarna lastar upp jeepen på sin biltransportkärran medans andra tar jeepen och drar i väg till nästa plats som under fredagen är i Oskarshamn. 

Intill vattensamlingen träffar vi på Värnamoborna Ammi och Jussi Helin. 

”Här var många bilar, mer än det brukar” nämner Jussi och Ammi som under dagen är åskådare i Ulås då deras Jeep inte är iordninggjord. 

– Men visst blir man sugen när man står här och tittar, säger Jussi som kört jeep i terräng sedan början av 90-talet. 

Värnamoparet har tidigare varit med i touren, inte hela rutten, utan som mest bara några dagars tur. 

Nedan hjälper Ludvig Seger en annan deltagare att komma upp ur surhålet i Ulås.

Här nedan får ni se bilder på bärgningsaktionen.

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *