Nyheter

Byggde utan lov – får betala sanktionsavgift

Nyheter En fastighetsägare i kommunen får betala 10 642 kronor i sanktionsavgift för att ha byggt carport och altan utan bygglov.

Arkivfoto

Ett anonymt samtal inkom till kommunen i november att rivning av garage och altan har skett, samt att nybyggnad av garage samt tillbyggnad av enbostadshus med altan hade gjorts. Rivningslov och startbesked för rivning av garaget lämnades tidigare i våras av miljö- och byggnämnden, men i ansökan angavs inget om att garaget skulle återuppbyggas. Enligt plan- och bygglagen krävs bygglov samt startbesked för nybyggnad samt tillbyggnad. Sanktionsavgiften för att ha uppfört garage med carport utan startbesked uppgår totalt till 18 920 kronor och sanktionsavgiften för att ha uppfört tillbyggnaden utan startbesked då denna är 2 gånger 3 meter uppgår till 23 650 kronor. Miljö- och byggförvaltningen bedömer att ovan avgift inte står i rimlig promotion till överträdelsen och sänker därmed avgiften.

– Fastighetsägaren i Vaggeryd har byggt en carport och altan utan lov. De hade fått besked av någon byggare att de inte behövde ansöka om bygglov, vilket inte stämmer. Vi sänker sanktionsavgiften till 10 642 kronor samt att de får betala bygglovsavgiften, säger Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *