Nyheter

Bygge stannade av – beläggs med avgift

Nyheter 20 000 kronor i vite varje månad får byggföretaget från Norrahammar betala tills man städat upp

Arkivbild

Under våren 2021 beviljades bygglov för enplanshus med två bostäder samt carport till vardera hus i sydvästra delen av Skillingaryd. I höstas inkom ett anonymt klagomål gällande ovårdad tomt då det var utspritt byggmaterial inom båda fastigheterna. I våras var förvaltningen på besök och noterade att byggnationen tycks ha stannat av. Det låg byggmaterial, såsom bräder, kablar, ventilationskanaler, slangar, isolering, lättbetongblock, byggbod, skjul med väggar av presenning och armeringsjärn utspritt. Fastighetsägaren har en skyldighet att hålla en tomt i vårdat skick så att risken för betydande olägenheter för omgivningen inte uppkommer. De båda fastigheterna bedöms inte vara i ett vårdat skick enligt plan- och bygglagen. 

Magnus Dauhn (S) ordförande i miljö- och byggnämnden:
– Det är ett bygge som stannat av och det är allmänt skräpigt. Byggföretaget får 20 000 kronor i vite per månad tills de städat upp. Det gäller från att beslutet vunnit laga kraft vilket är fyra veckor efter vårt senaste protokoll. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Bygge stannade av – beläggs med avgift

Jag var på gröntippen i Skillingaryd skulle slänga ris och buskar på en skylt stod det var men komma dit var omöjligt har ni ingen hjullastare i Skillingaryd på kommunförrådet som kan öppna väg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *