Nyheter

Byggstart för familjecentralen närmar sig

Byggstart för familjecentralen närmar sig

Nyheter Äntligen ser det ut som arbetets med den nya familjecentralen i C.

Svenssons smedja vid sporthallen i Vaggeryd ska komma igång. Men förseningen blir minst ett år.
Det är dock småpotatis i jämförelse med hur länge politikerna har diskuterat hur byggnaden bäst ska användas. Det handlar om årtionden.

Men först 2014 låg den slutliga lösningen klar. Från börja var det tänkt att ombyggnationen skulle startat för cirka ett år sedan.
Förseningen som sedan uppstod berodde på en konflikt mellan Vaggeryds kommun å ena sidan och tjänstemän på regional nivå på andra sidan. Motsättningarna handlade om hyrorna.
Vaggeryds kommun ska nämligen bygga familjecentralen och sedan ska regionen betala hyror till kommunen. I budgeten för 2015 finns tio miljoner kronor avsatta till projektet. Men det var i ett skede då region och kommun skulle dela kostnaderna. Den senaste beräkningen talar om minst 16 miljoner kronor för att bygga som den gamla smedjan som invigdes för snart 95 år sedan, år 1921.
Ombyggnadsytan är hela 620 kvadratmeter. Den kommer att fördelas på ett 25-tal rum samt korridorer, väntrum, omklädningsrum, kök och utrymmen för lek. En helt ny tillbyggnad för entrén kompletterar.
Familjecentralen skapades 2007 och har sedan dess haft sina lokaler i Petersborg-byggnaden i Vaggeryd, belägen i korsningen Linnégatan-Östergatan.
I september var det meningen att miljö- och byggnämnden skulle gett bygglov. Men beslutet flyttades fram till oktober.
I väntan på det har anbudsprocessen startat. Sista anbudsdag är den 16 november.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *