Nyheter

Calle invigde sin padelarena

Nyheter I går var det en stor dag i Klevshult när Kleffan Arena invigdes

Padelutomhusbana har tagit plats i Klevshult  [1/24]

Kleffan Arena  [2/24]

Fyra bilar finns det plats för vid parkeringen  [3/24]

Samlingsplatsen i Klevshult  [4/24]

Calle Johansson hade tänkt på det här ett tag  [5/24]

"Elitstyrkan" samt Calle står beredda när bandet ska klippas  [6/24]

Hurrarop och visslingar - Kleffan Arena är invigt  [7/24]

  [8/24]

  [9/24]

  [10/24]

Tomas Jonsson från Klevshults samhällsförening fanns på plats för att lämna över en blomma  [11/24]

  [12/24]

"Är det vår tur snart?"  [13/24]

  [14/24]

  [15/24]

  [16/24]

  [17/24]

  [18/24]

  [19/24]

  [20/24]

  [21/24]

  [22/24]

  [23/24]

  [24/24]

Vi möter upp entreprenören Calle Johansson vid den nya samlingspunkten i Klevshult. Sedan tidigare finns det en omtyckt lekplats, grillplats och en skatepark. I går invigdes den nya utomhuspadelbanan.

Hur kom Calle på den här idén undrar vi förstås.

– Jag har egentligen pratat om det här länge. Men en plats skulle hittas, en lokal och när det inte fanns så rann det ut i sanden. I vintras skickade jag in en ansökan om ett bygglov för utomhusbana och med det positiva stödet jag fick från kommunen så växte mina idéer och i dag startar spelet här i Klevshult. Jag började bygga här i februari-mars någonting och jag tycker det är charmigt att ha en utomhusbana, börjar Calle Johansson berätta.

I botten är det en betongsockel, ovanpå är det en speciell asfaltsyta som är dränerad. Därefter är en blå speciell matta lagd som är anpassad för utomhusbruk. Sedan… har 1,3 ton sand lagts på mattan. Runt banan är det antingen gallervägg eller plexiglas och allt är konstruerat för utomhusbruk. Calle, som spelar själv minst en gång i veckan, tyckte att en bana skulle passa fint i Klevshult.

– Jag har bara anlitat lokala hantverkare och belysningen sattes upp av Elbyrån och idag har Fagerhults plantskola varit och gjort det sista, kommentarer Calle medan han sätter påsar i sopkärlen intill banan.

För att boka plats på Kleffan Arena bokar man digitalt. Där får man välja tid och hur länge man vill spela. Arenan är, i dagsläget, öppen 07.00–22.00.

– Jag vet att det här är bra för samhällsutvecklingen i Klevshult. Vi har grillplats, lekplats, skatepark intill och vem vet… det kanske kommer mer här på området, menar Calle och tittar söderut på sin tomt och säger att det här kommer att locka invånare till Klevshult när man också har en sådan aktiv samhällsförening och fin skola.

– Alla kan spela, oavsett ålder. Jag brukar säga att det är en sport för alla, berättar Calle när första spelaren anländer och ska premiärspela på nya Kleffans Arena.

– Jag är inbjuden som elitspelare, kommenterar Alexander Hjelm och ler åt Calle. Han, liksom de övriga tre killarna John Harrysson, Emanuel Ottosson och Andreas Stensson kommer att inviga Kleffan Arena om en liten stund.

Angelica Hjelm, storasyster till Alexander, var så klart på plats när invigningen skulle ske och kommenterar:
– Det här är jättekul! Platsen blir en riktig samlingsplats för oss, både stora och små. Calle är involverad i skateparken också som togs över han och renoverades av hjälpsamma föräldrar. Den är välanvänd och väldigt populär, och i kväll har vi en arena också. Vi och alla barn är jätteglada.

– Jag räknar med att om tio år har jag fått tillbaka mina satsade pengar, tror jag… avrundar Calle som klipper bandet in till arenan och får hurrarop och visslingar från familjerna som samlats kring Klevshults nya samlingsplats Kleffan Arena.

Taggar

4 reaktioner på Calle invigde sin padelarena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *