Nyheter

Corona: SIS stänger ned allt för ungdomar

Nyheter Skillingaryds IS har stängt ned all ungdomsishockey till och med söndag 1 november på grund av coronapandemin.  

Arkivbild

– Då vi nu märker att corona går allt längre ner i åldrarna och att det börjar finnas fall i våra lag och skolorna samt att detta i sin tur påverkar spelande syskon och så vidare, väljer vi att nu fatta detta beslutet för hela vår ungdomsverksamhet. Vi har tagit beslutet att göra det nu omgående samtidigt som skolorna stänger ner för höstlov, noterar föreningen på sin hemsida

– Detta är ett beslut som just nu gäller och det känns ganska oundvikligt att inte göra det. Det kan vara rätt vecka att göra det, då vi tar vårt ansvar, samtidigt som det nu är höstlov på skolorna.

Detta gäller all gemensam ishockeyverksamhet mellan Tre Kronor och A-pojkar.

Detta innebär att de spelare som i grunden tillhör A-pojkar inte träna och medverka med juniorlagen under denna period.

– Eftersom det nu till veckan är höstlov från skolan så innebär det i sin tur att det kommer att vara öppet för allmänhetens åkning på Movalla och skulle det vara mycket barn som samlas där och åker skridskor så har vi från SIS inget ansvar för detta då dessa tider ligger under kommunen, Så detta vilar helt under ungdomarnas föräldrar vad dom anser är ok eller inte att göra i dessa tider.

Styrelsen kommer med information under slutet på denna vecka vad som gäller från måndag 2 november.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Corona: SIS stänger ned allt för ungdomar

Jag menar att det är lustigt att de äldre få fortsätta att spela när det finns smitta där också och att man då väljer att bara stänger ner för de små. Det får mig att fundera över ansvar som någon nämnde.

Det börjad med att det fanns/finns bekräftade fall i A-laget, J-20, J-18 men de ska få fortsätta att spela. Det får mig att fundera…

Vad är anledningen till detta beslut? Är det bekräftad smitta i lagen? Andra hockeyföreningar har träningar som vanligt, bland andra Norrahammar! Varför stänger SIS ner? Ni kommer tappa både barn och ungdomar på detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *