Nyheter

Coronapandemin påverkar inflyttningen till Mejeriet

Nyheter Inom kort skulle det vara högtryck med inflyttning i Mejeriet

Som för så mycket annat i dessa tider ställer pandemin till det för flera verksamheter och aktiviteter. I nästa vecka var det planerat att Mejeriet skulle fyllas med hyresgäster i den nya trygghetslägenheterna och kommunal personal skulle få nya lokaler. Coronapandemin kullkastar dessa planer och kommunen tvingas tänka om.

– Som situationen är just nu så ska vi sköta inflyttningen så säkert som möjligt, säger Gert Jonsson som är ordförande i kommunstyrelsen. Han tillägger att de helt enkelt får lösa logistiken så att inflyttningsperioden blir något längre än tänkt så att de inflyttande med flytthjälp inte trängs i korridorerna. Det kan vara så att det blir inflyttning i en lägenhet i taget, det är logistiktänkande och säkerhet som styr.

När det gäller de utrymmen som planeras för personalen som till exempel hemtjänsten så läggs det på is.

– Ja, det finns ingen anledning att stressa fram detta, menar Lotta Damberg som är socialchef. Hon menar att det viktiga just nu är att fokusera på den aktuella arbetssituationen och då får frågor om nya lokaler vänta till det finns en situation där det kan hanteras under lugna och normala förhållanden

Taggar

Dela


1 reaktion på Coronapandemin påverkar inflyttningen till Mejeriet

”Finns ingen anledning att stressa detta”
Det har aldrig stressats i någon kommun. Mer trög organisation och byråkratiskt senfärdighet får man leta efter. Kommuner i landet har blivit ”skyddade verkstäder” där effektiviteten och handlingskraft är två saker som försvunnit helt. Det jobbas procentuellt mot antalet invånare så mycket mer personaladministrativt i dag mot för 30 år sedan så man blir chockad. Ingenting i privata sektorn hade överlevt en sådan organisation. Det var helt klart bättre förr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *