Nyheter

Coronaviruset i dag tisdag

Nyheter Om coronaviruset i dag: Ökning av antalet vårdande länsbor på sjukhusen

• Nationellt – internationellt
Folkhälsomyndigheten rekommenderar att påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19 ges från fem månader efter den tidigare dosen. Syftet är att fler ska kunna vaccineras tidigare.

• Regionalt senaste dygnet Jönköpings län: 37 (35 i går) personer vårdas på sjukhus varav 6 personer intensivvårdas (5 i går) och en person (1 i går) vårdas på intensivvårdsavdelning i annat län. Ingen person har avlidit (1 i går).

Ej tidigare under pandemin har så stor andel av de som testats fått ett positivt provsvar, det vill säga att de har covid-19. Samtidigt har antalet personer i Jönköpings län som provtagit sig nått en ny rekordnivå, där 6 000 nya covid-19 fall konstaterades under vecka 2.

• Lokalt

Här finns länk till kommunsiffror från Folkhälsomyndighetens hemsida. 

Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *