Nyheter

Cykelväg försenas

Nyheter Det finns pengar avsatt för att anlägga cykelvägen mellan Skillingaryd och Tofteryd. Arbetet ska påbörjas under 2022 men ingen upphandling har skett ännu då projektledare från myndighet saknas. – Vi jagar med blåslampa, kommenterar nämndordförande. 

Arkivfoto. Det är fyra år sedan skog togs ned för att bereda plats för cykelvägen till Tofteryd

Är det inte det ena, så är…  Ja, så kan man nog säga när det gäller anläggningen av cykelvägen till Tofteryd. I många år har diskussionerna varit stora och pengar ditsatta och bortplockade. Äntligen, tänkte cyklisterna, kom pengarna med i budget för 2022. 

En av punkterna var just cykelvägen till Tofteryd under tekniska nämndens senaste sammanträde. Nämndordförande Jerry Karlsson (L) berättar om status i ärendet.

– Vi i nämnden fick en information. Vi är redo, men i och med att vi bygger bredvid en statlig väg så måste en projektledare från Trafikverket vara med. Vi går inte ut med någon upphandling innan vi har fått en projektledare tilldelad oss. Tiderna förändras och det är skarpare regler i dag än när det första beslutet om cykelvägen gjordes. I dag gäller dessa och det är det som gäller. Det här försenar vårt arbete, menar Jerry Karlsson (L) och nämner att nämnd och förvaltning ”jagar Trafikverket med blåslampa”. 

Taggar

Dela


10 reaktioner på Cykelväg försenas

Den blåslampan har nog aldrig varit tänd.

Den ena ursäkten efter den andra, löjligt.

Varför kommer det upp nya problem hela tiden ?
Ta reda på vad som gäller, och därefter bygg.
Det gör de flesta av oss.

Hej på er 🤸‍♂️ vi skulle också vilja ha en cykelbana från Skillingaryd och hela vägen förbi Ljungberg. 👍
Här kör lastbilar varje dag 😞 men det är bara att hålla tummarna på att det någon gång i framtiden blir det av👍
Ha en bra dag ♥️

Kanske i senaste laget men vore det inte bättre med en cykelväg till Åker för cykla där är med livet som insats jämfört till Tofteryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *