Nyheter

Cyklist påkörd – förd till sjukhus

Nyheter Klockan 06.31 kom larm om en trafikolycka vid korsningen Jönköpingsvägen - Källemovägen i Vaggeryd. En manlig cyklist i 40-årsåldern hade blivit påkörd av en bil.

När polis kom på plats var den drabbade vaken och talbar, men blödde från huvudet. Mannen hade inte haft hjälm på sig. ska inte ha haft hjälm.

Cyklisten fördes till sjukhus med ambulans.

Bilen kördes av en man i 25-årsåldern. Han är misstänkt för att orsakat olyckan genom att inte ha iakttagit väjningsplikt. Bilföraren ska ha chockats.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Cyklist påkörd – förd till sjukhus

Tyvärr är det många föräldrar/ skolan som inte lär sina barn vad som gäller för cyklister, de flesta verkar ju ha hjälm, men reflexer och framförallt lyse på cykeln saknar 80%, och nu går vi mot ännu mörkare tider
det finns så många billiga lösningar för detta,var rädd om era barn!!

Cykelbana på jönköpingvägen finns nog bara på någon gammal papperskarta och ”av hävd”. Det är varken skyltat eller markerat för cykel. Tekniska svarade mej att det är cykelbana men är nog inte fixat efter att kommunen tog över jönköpingsvägen.
Gör jag fel om jag cyklar på trottoaren? Förmodligen.
Är det bättre att cykla på gatan? Troligen inte, men lagligt..

Minska antalet utfarter mot Jönköpingsvägen från bostadsområdena. Låt Bondstorpsvägen vara den enda infarten mot det området och använd sidogatorna för att ta sig inom området. Dels minskas genomfartstrafik och lättare att cykla från området.

Just korsningen Källemogatan/Jönköpingsvägen behövs åtgärdas, nästan bara väntat på att en olycka kommer ske och nu hände den visst tyvärr. Trafiken i den korsningen har ökat markant sedan Boarpsvägen gjordes enkelriktad. Man flyttar bara runt problemen.

Sikten är svår på dessa sträckor och är det skumt eller regnigt väder är det ännu svårare att se,många cyklister har bra fart och bara dyker upp.Utan lyse o reflex.Borde vara någon form av stopp vid dessa utfarter så man verkligen måste stanna upp.Gärna något i marken som gör att bilen får en varning att stanna till.

Det är andra olyckan på kort tid på på samma sträcka. Något måste göras åt Jönköpingsvägen! Det är många barn som tar sig till och från skolan samtidigt som inte minst tung trafik ska fram. Det är bara en tidsfråga innan något riktigt allvarligt händer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *