Nyheter

I dag startar ombyggnationen av Storgatan

Nyheter I dag är det dags att starta första etappen av den sedan länge planerade ombyggnation av Storgatan i Skillingaryd.

Här startar första etappen av ombyggnationen av Storgatan i Skillingaryd

I den första etappen kommer tekniska kontoret stänga av korsningen Storgatan/Artillerigatan. Under avstängningen kommer det att utföras arbeten med vatten och avlopp samt lägga tomrör för fiber innan gatan återställs. 

När den första etappen är avklarad, som beräknas ta sex veckor, fortsätter arbetet norrut. Den totala ombyggnationen omfattar den del av Storgatan som ligger mellan korsningarna Storgatan/Sturegatan och  Storgatan/Artillerigatan. 

Under arbetets gång kommer vi förnya vattenledningar, byta serviser och stänga de serviser som inte längre används samt dimensionera upp dagvatten och byta dagvattenbrunnar. Ledningsförnyelse sker i samordning med andra ledningsägare såsom Vattenfall och Vaggeryds Energi AB när det gäller elnät, fjärrvärme och fiber. Vi kommer därefter att anlägga nya planteringar, parkeringsplatser, passager, belysning samt olika former av gatstenar och markplattor för att skapa en torgmiljö och centrumkaraktär i centrala Skillingaryd, säger tekniska kontoret. 

Under tiden som Storgatan är avstängd kommer trafiken att ledas om via Ljungberghsgatan. Tillfälligt kommer vattnet till fastigheter stängas av och då informeras det i sms-utskick. 

När arbetet är färdigt kommer en ny utformning av Storgatan med vackra körsbärsträd och säkra passager för gående skapa ett inbjudande centrum. Tanken är att Storgatan kommer att bli mer än bara en genomfartsgata – den del av ett levande centrum som sammanlänkar Skillingaryd från öst till väst. 

Tekniska kontoret räknar med att totala ombyggnationen kommer att pågå i totalt fyra till fem månader. Det kan också dröja till nästa år innan gatan är helt återställd.

Taggar

Dela


9 reaktioner på I dag startar ombyggnationen av Storgatan

Det händer vid enstaka tillfällen att motorvägen stängs av. Undrar hur det blir om den trafiken leds den nya tillfälliga sträckningen.

Hoppas att de sänker hastigheten så det går att sova. Bilar som spelar hög musik och mopeder som låter mycket är störande.

Det blir naturligtvis stökigt ett tag med att ta sig fram överallt men det kommer säkert att bli bättre och betydligt finare när det är klart. Härligt att höra att det finns ett samarbete mellan de projekt som ska göras innan ytbeläggning ska göras, i en stad på västkusten grävde de upp och asfalterade och sedan kom nästa aktör och skulle ner med sina saker på samma plats och grävde upp allt igen om jag minns rätt upprepades detta fyra eller fem gånger på några månader 😵‍💫

Hoppas parkeringen på Hemköp görs om också . Nu åker det bilar åt alla väderstreck. Gör pil markeringar som ICA i Vaggeryd har gjort så folk kör åt samma håll. Livsfarligt som det är nu

En fråga
Hur har ni tänkt att man ska ta sig till hemköpsparkeringen, samt att det ligger ju en förskola bakom Hemköp hur ska personalen och vårdnadshavare ta sig till och från förskolan, samt att man kör ju in till vårdcentralen den vägen också
Har ni tänkt på det?
Redaktionen svarar: En grusväg har anlagts intill Magasinet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *